hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés

„Dohány helyett termesszetek inkább kannabiszt!”

Argentína Jujuy tartományának kormányzója azt tanácsolta a csökkenő dohányeladások miatt egyre inkább bajba kerülő dohánytermelőknek, hogy termesszenek inkább kannabiszt.

Gerardo Morales kormányzó meg is indokolta a javaslatát a The Buenos Aires Times tudósítása szerint.

„A kannabisz az egyik legfontosabb projektünk, ami több profitot fog generálni, mint a lítium és a napenergia”

– fogalmazott a kormányzó, akinek tartományi kormánya igyekszik felfejleszteni Jujuy északi részén található száraz, napos területein az exportra irányuló kannabisztermesztést. Morales abban reménykedik, hogy tíz éven belül a régióban már többen fognak kannabiszt termeszteni, mint dohányt.

Dohánytermesztés Argentína Jujuy tartományában (Tobacco Reporter)

A dohánytermesztők körében azonban nem váltott ki kitörő lelkesedést a kormányzó ötlete. Pedro Pascuttini, a Jujuy Dohánykamara elnöke azt nyilatkozta, harcolni fognak azért, hogy a jövőben is dohányt termeszthessenek. Ugyanakkor nem zárkóznak el teljesen a kormányzó felvetésétől, azt remélik, a kormányzat átfogóan informálja majd őket a lehetőségekről.

Argentínában tavaly óta lehet magánhasználatra kannabiszt termeszteni. Az országos törvényhozás elé pedig márciusban terjesztettek be egy törvényjavaslatot arról, hogy engedélyezzék az orvosi kannabisz kereskedelmi célú termesztését is. Ezzel kapcsolatban múlt hónapban ezt a jóslatot tette Alberto Fernández argentin elnök:

„Az orvosi kannabisz iparának forgalma világszinten megháromszorozódik majd a következő öt évben.”

hirdetés
hirdetés