hero
Tobacco 2022. május 13. 10:33
Mérföldkő: A PMI menedzsereinek immár 40 százaléka nő
Elérte globális vállalati célját az amerikai dohánycég.

Philip Morris International (PMI) bejelentette, hogy elérte a nemek közötti egyensúly javítására vonatkozó globális vállalati célját, 2022-ben a menedzseri pozíciók legalább 40 százalékában nőket találunk – írja a PMI hivatalos közleményében.

Jacek Olczak, a PMI elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott:

„Mérhetetlenül büszke vagyok a PMI jövőképére, elkötelezettségére és eredményeire, amelyekkel biztosítja az esélyegyenlőséget a munkahelyeken, nemtől függetlenül. E cél elérése azt mutatja, hogy befogadási és sokszínűségi stratégiánk működik. A különböző profilok, hátterek és nézőpontok lehetővé teszik számunkra, hogy jobb és átgondoltabb döntéseket hozzunk, valamint hozzájáruljunk a jobb és fenntarthatóbb teljesítményhez. Szilárdan hiszem, hogy a méltányosság, a befogadás és a sokszínűség kultúrája kulcsfontosságú a PMI füstmentes jövő felé tett előrelépésében, és továbbra is előnyös lesz a vállalat számára, mivel egyre jobban tükrözzük fogyasztói bázisunkat.”

Az új célkitűzés – a vezetői pozíciók 35 százalékát nők töltsék be 2025-re – jól mutatja a vállalat azon törekvését, hogy folyamatosan javítsa a nemek képviseletét.

A PMI ezen felül további kezdeményezésekkel is igyekszik a nemek közötti egyenlőség teljesebb elérésére, melyek a következők:

  • A nemek közötti előítéletek kezelése a tehetségértékelésekben – beleértve a toborzást, a teljesítmény-menedzsmentet és az előléptetési lehetőségeket.
  • Globális inkluzív szülői szabadságra vonatkozó iránymutatások bevezetése.
  • Női munkavállalói erőforráscsoport indítása, amely támogató helyet biztosít a nők számára, hogy inspirálja őket és lehetővé tegye a képességeik fejlesztését, hálózatuk bővítését és teljes potenciáljuk kibontakoztatását.
  • Női vezetői program elindítása.
Jacek Olczak's smoke-free vision | Philip Morris International
Jacek Olczak, a Philip Morris elnök-vezérigazgatója