2021. október 08. 12:47
Marihuánaterjesztő hálózatot vertek szét Debrecenben
A debreceni nyomozók négy nőt és három férfit állítottak elő. A gyanú szerint marihuánával kereskedtek a megyeszékhelyen – írja a Police.hu.

A hajdú-bihari rendőröknek 2020-ban jutott a tudomására, hogy Debrecenben egy férfi kábítószerrel kereskedik. A nyomozók részletes adatgyűjtésbe kezdtek, minden információt, adatot megvizsgáltak, nem akartak egy elvarratlan szálat sem hagyni. Az utolsó gyanúsítotti jegyzőkönyveket 2021. október 6-án zárták le.

A gyanú szerint B. Daniel volt, aki több ismerősét is ellátta kábítószerrel, ők azonban a megvásárolt marihuánát továbbértékesítési céllal szerezték be. A nyomozók összesen négy nőt és három férfit állítottak elő a rendőrkapitányságra kábítószer-kereskedelem gyanújával. Közülük a 29 éves B. Dánielt, valamint egyik vásárlóját, a 24 éves N. Rolandot gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat, amit a Debreceni Járásbíróság el is rendelt.

A marihuána-terjesztéssel gyanúsított további öt személy az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozóinak munkája több fogyasztó azonosítására is kiterjedt, nekik kábítószer birtoklása vétség miatt kell felelniük.