2022. január 21. 11:37
Korábban mezőgazdasággal foglalkozó férfi termesztett kannabiszt
Egy 39 éves férfi, gyáli házának pincéjében termesztett kábítószert. A Pest megyei rendőrök mindent lefoglaltak, a férfit őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta – írta pénteken a Police.hu.

Információik után indultak meg a rendőrök 2022. január 17-én, ugyanis gyanú merült fel, hogy egy férfi gyáli otthonában marihuánát termeszt. Begyűjtött adataikat ellenőrizték és kutatási határozattal a kezükben köszöntek be a 39 éves B. Krisztiánhoz.

A technikusok majd két napot időztek el a ház pincéjében. Összesen 273 tő kábítószergyanús növényt és bruttó 20 kilogramm leszüretelt szárított növényi törmeléket találtak és foglaltak le. A kirendelt igazságügyi botanikus szakértő előzetes véleménye alapján a lefoglalt egyedekben, kábítószernek minősülő anyag mutatható ki.

A korábban mezőgazdasággal foglalkozó férfi kihallgatásán részletesen vallott. Elmondta, hogy a kannabisz termesztését magról oldotta meg, biztosította a megfelelő világítást, öntözést, melegítést és tápoldatozást, a termesztett növényeket később eladásra szánta. Áruba bocsátását megakadályozták a rendőrök, a férfi kapcsolatrendszerének feltérképezését a büntetőeljárásban tovább vizsgálják.

Az azóta letartóztatott 39 éves férfi ellen kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.