2022. január 26. 12:50
Saját házukba hívták ki a rendőröket a kannabisztermesztők
A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást azzal a párral szemben, akik nagy mennyiségben tartottak kábítószert egy olyan házban, ahová ők maguk hívták ki a rendőröket – írta kedden a Police.hu.

A rendőrségre 2021. március 5-én érkezett bejelentés egy másik ügyből kifolyólag a pár férfi tagjától. A bejelentés alapján a helyszínen eljáró nyomozóknak feltűnt, hogy a férfi élettársa egy olyan táskát akar elkérni tőlük, amelyre az adott élethelyzetben nem volt szüksége.

Az egyenruhások a nő gyanús viselkedése miatt ellenőrizték a táska tartalmát, amelyben mintegy 200 gramm, utcai nevén speedként ismert kábítószert találtak. A hírhez csatolt fényképek tanúsága szerint a házban egy kisebb kannabiszültetvényt is találtak a rendőrök, akik a feltételezett elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A duó letartóztatását a Szegedi Járásbíróság elrendelte, amit a későbbiekben a nővel szemben bűnügyi felügyeletre módosított.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a bűnügyi vizsgálók megállapították, hogy a férfi gyanúsított egy 2020 áprilisában történt marihuána termesztéssel is gyanúsítható, ezért az ügyeket egyesítették.

Az eljárás iratait a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére.