2021. október 21. 12:51
Három kannabiszültetvényt is felszámoltak a napokban a rendőrök
Szolnokon és Jánoshalmán is lecsaptak a rendőrök, utóbbi településen egy család két ingatlanjában is találtak különböző fejlettségű növényeket.

Jánoshalmi família

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai a Jánoshalmi Rendőrőrs és a főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály rendőreinek közreműködésével egy akciót tartottak 2021. október 19-én reggel – írta szerdán a Police.hu. A bűnügyi információk alapján két jánoshalmi házban kannabiszt termesztenek, amit feldolgozva terjesztenek is.

A nyomozók a két helyszínen tartottak egyszerre akciót, amelynek során két testvért és anyjukat fogták el. A házkutatás alkalmával egyebek között 22 tő különböző fejlettségi stádiumban lévő növényi egyedet, illetve zöld színű, már szárított állapotú növényi anyagmaradványokat, valamint a termesztéshez, a terjesztéshez szükséges berendezéseket és eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A családot kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a nyomozók, akik kezdeményezték letartóztatásukat.

Szolnoki ültetvény, sok készpénzzel

A Szolnoki Rendőrkapitányság kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 44 éves szolnoki lakos ellen – írta szintén szerdán a Police.hu. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szolnoki ingatlanának területén egy fóliasátorban kannabiszt termesztett.

A rendőrök botanikus szaktanácsadó bevonásával helyszíni szemlét tartottak, mely során fejlődésben lévő növényi egyedeket, azok termesztéséhez használt eszközöket, továbbá kábítószer gyanúját keltő őrleményt és magvakat foglaltak le.

A jogsértőhöz köthető ingatlanokban kutatás során az egyenruhások több millió forintot és eurót is találtak. A gyanúsított beismerő vallomást tett, azt azonban tagadta, hogy értékesítés céljából nevelte volna a növényeket.

A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.