2021. december 14. 10:51
Denver polgármestere megakadályozná az ízesített e-cigik tervezett tilalmát
Michael Hancock megvétózta azt a törvénytervezetet, amely 2023-tól megtiltotta volna az ízesített dohánytermékek és e-cigaretták árusítását Denver városában.

A városi tanácsnak küldött levelében a demokrata polgármester úgy érvelt a vétója mellett, hogy egyrészt a tilalom nem lenne hatékony, mert a környező megyékben továbbra is kaphatóak lennének a termékek, másrészt komoly károkat okoznának vele a kisvállalkozásoknak – írja a Tobacco Reporter.

A dohányellenes szervezetek tiltakoztak, az e-cigi értékesítők viszont üdvözölték a polgármester vétóját. Ugyanakkor a vétó sem feltétlenül végleges, a denveri városvezetők felülírhatják.

A denveri dohányosok azonban nem örülhetnek felhőtlenül: az 52 éves afroamerikai városvezető szerint ugyanis hatékonyabb lenne, ha Colorado állam teljes egészében betiltanák az ízesített dohánytermékek árusítását, éppen ezért egy ilyen törvénytervezet megalkotását javasolta az állami törvényhozóknak.

„Hiszek a hatékony közpolitikai intézkedések elfogadásában és végrehajtásában. (…) Nem láttam biztosítottnak, hogy ez a kizárólag denveri tilalmat jelentő törvényjavaslat bármit is tenne annak érdekében, hogy a nikotint és a gőzölő termékeket távol tartsák fiataljainktól”

– fogalmazott Michael B. Hancock polgármester a The Denver Postnak nyilatkozva.