hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés

Vidékfejlesztési ötlet

A Jobbik visszaállítaná a kiskocsmákban történő dohányárusítást

Potocskáné Kőrösi Anita szerint élhetőbb vidéket és erősebb Magyarországot eredményezne, ha a kiskocsmák ismét árusíthatnának dohánytermékeket. Határozati javaslatot is be fog nyújtani e témában.

Vidékfejlesztésről beszélt napirend utáni felszólalásában az Országgyűlés május 3-i ülésnapján Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik parlamenti képviselője. Mint mondta, a közelmúltban felkeresett több vidéki kiskocsmát is, hogy megnézze, hogy halad az újranyitás és milyen ott a közösségi élet.

„Szomorúan tapasztaltam, hogy a választókerületünk 71 településének közel felében egyáltalán nincsen kocsma”

– fogalmazott Potocskáné Kőrösi Anita, aki szerint ez azért probléma, mert a közösségi élet fontos helyszíneiről lenne szó, emellett úgy véli, jól demonstrálja mindez a vidék elöregedését és elnéptelenedését is.

Potocskáné Kőrösi Anita napirend utáni felszólalása közben 2021. május 3-án az Országgyűlésben (Parlament.hu)

A Jobbik képviselője úgy véli, a trafikrendszer 2013-as kialakítása „elindította a lejtő felé a kiskocsmákat”, s szerinte ezért van ma lakat a „közösségi helyeken”, ezért mentek csődbe ezek a családi vállalkozások. Mint mondta, korábban a kocsmák bevételeinek közel felét adta a dohánytermék-értékesítés, amelyet a Jobbik szerint

„vissza kellene állítani ahhoz, hogy a közösségek, a helyben élő emberek valamilyen szórakozási lehetőséghez juthassanak a legeslegkisebb településeken is.”

A családjával Siófokon élő Potocskáné Kőrösi Antia szerint mondhatnánk, hogy a trafikok átvették a kiskocsmák szerepét, de nem lenne igaz, „mert soha nem lesz egy olyan közösségi hely, mint a régen szebb napokat megélt kocsmák”. A fentiek miatt a Jobbik képviselője határozati javaslatot fog benyújtani a témában.

„Kérni fogom önöket, a kormányt, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy bizonyos feltételek fennállása esetén újra lehessen dohánytermékeket kapni a kiskocsmákban a kistelepüléseken. Ezzel tudunk majd lépéseket tenni annak érdekében, hogy a helyiek, a helyi vendéglátósok újabb bevételekhez juthassanak. (…) Mindannyiunk érdeke, hogy a vidék éljen, mert élhető vidék nélkül nincs erős Magyarország.”

– fogalmazott napirend utáni felszólalásában hétfőn Potocskáné Kőrösi Anita.

(forrás: Parlament)
hirdetés
hirdetés