2022. január 10. 11:57
A DOFER megkezdte a Burley felvásárlását
2022. február 10-ig tart a 2021-es Burley-termés beváltása, felvásárlása.

A DOFER Zrt. nyíregyházi telephelyén 2022. január 6-àn megkezdődött a Burley típusú leveles dohány beváltása, felvásárlása – írta a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (MADOSZ) honlapja múlt pénteken.

„Az eddigi tapasztalatok alapján az évjárat jónak mondható, kevés zöld szín tapasztalható. A mennyiség és a minőség lényegesen jobb, mint az előző évi termés esetében”

– írta bejegyzésében Neményi Zsolt a DOFER-től. Szintén múlt pénteken még egy cikk megjelent a DOFER Zrt. vezérigazgatójától, Pomázi Istvántól, amelyben azt írta, a Duna–Tisza közi termesztési körzetben is megkezdték a Burley-felvásárlást.

„A Kunadacson készült beváltási képek alapján elmondható, hogy a minőségi és mennyiségi paraméterek itt is kedvezőbb képet mutatnak a tavalyi terméshez viszonyítva”

– áll a tájékoztatásban. Pomázi István vezérigazgató közlése szerint a DOFER Zrt. 2022. február 10-ig az összes megtermett Burley dohányt meg fogja vásárolni, a dohánytermesztési és értékesítési szerződésben leírtak szerint.