hero
Tobacco 2022. május 02. 09:15
Világszerte drágulni fognak a kubai szivarok
Árharmonizációba kezd a Habanos S.A., áraikat az egyik legdrágább piachoz, Hongkonghoz igazítják.

A kubai szivarok ára várhatóan jelentősen emelkedni fog az elkövetkező napokban – írta múlt pénteken a Cigar Journal. Mint írták, megbízható források szerint a Habanos S.A. nemzetközi árharmonizációba kezd, hasonlóan a globális luxusmárkák által alkalmazott politikához.

Mindennek hátterében a Tobacco információi szerint az áll, hogy a kínaiak bevásárolták magukat a Habanos S.A.-ba. Az új tulajdonostársak a hongkongi piacon tapasztalható árakhoz igazítanák a kubai szivarok árait. Mindez azért rossz hír a világ szivarfogyasztóinak, mert a referenciapiacnak használt Hongkongban az egyik legdrágábbak a kubai szivarok az egész világon.

A fő márkák, amelyekre az új politika hatással lesz, a Cohiba és a Trinidad, valamint a Romeo y Julieta Linea de Oro és a Montecristo Linea 1935 lesz. Az új árpolitika bevezetésével ezeknek a termékeknek a világpiaci eladási árai a Hongkongban felszámított árakkal lesznek összhangban.

A többi kubai márka (Global, Value, Volume és Other kategóriákba sorolva) árait várhatóan szintén kiigazítják majd, bár valószínűleg kisebb mértékben, mint a fent leírt sorok esetében. Az azonban biztos, hogy a vállalat kizárólagos forgalmazói által kiszolgált valamennyi piacon jóval magasabb árakkal fogunk találkozni – írja a Cigar Journal.

A lap beszélt néhány szakemberrel, akik attól tartanak, hogy ez az árpolitika egyes piacokon ellehetetlenítheti az eladásokat, mivel egyes esetekben akár 150%-os árkorrekcióra is sor kerülhet. Azt is elmondták, hogy ez a forgatókönyv néhány La Casa del Habano üzlet bezárását eredményezheti világszerte.