hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés

50 ezer forintért cserébe tartotta lakásán a csempészett cigarettát

Jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a tiszabecsi nőt, aki két ukrán férfinak megengedte, hogy zárjegy nélküli külföldi cigarettát tároljanak a lakásában – írja az ügyészség közleményére hivatkozva a Szon.hu.

A vádirat szerint a középkorú asszonyt 2020 októberében kereste meg két ukrán férfi, és ötvenezer forintot ígértek neki arra az esetre, ha megengedi, hogy a tiszabecsi lakásában adózás alól elvont, magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtsenek el. A nő meg is kapta az összeget az ukránoktól, ám 2020. október 16-án a rendőrség és a pénzügyőrség közös ellenőrzést végeztek a vádlott lakásán. Ekkor öt zsákban, egy táskában és három kartondobozban összesen 6075 doboz különféle márkájú ukrán cigarettát találtak.

A lefoglalt cigaretta mennyisége alapján több mint 8 millió forint vagyoni hátrány érte a magyar költségvetést.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje az egyébként büntetlen előéletű asszonyt. Emellett azt is indítványozták az ukránoktól kapott ötvenezer forintra rendeljen el vagyonelkobzást, hiszen bűncselekmény útján senki sem gazdagodhat – írja a Szon.hu.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

(forrás: SZON)
hirdetés
hirdetés