2022. január 24. 13:57
Szlovéniába csempészte volna a cigit, de lebukott, most vádat emeltek ellene
A Székesfehérvári Járási Ügyészség a jövedéki adózásról szóló törvényben előírt feltétel hiányában jövedéki termék megszerzésével elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a szlovén férfival szemben, aki úgy szerzett meg 3000 doboz cigarettát, hogy azután jövedéki adót nem fizetett – írta múlt pénteken az Ügyészség.hu.

A vádlott 2021. szeptember 10-ét megelőzően, Budapesten ismeretlen személytől megvásárolta a zárjegy nélküli cigarettákat, amelyeket a gépkocsija csomagterébe rejtett. A nála lévő 5,6 millió forint értékű dohánytermék vonatkozásában a jövedéki adót elmulasztotta megfizetni, amellyel a költségvetésnek mintegy négymillió forint vagyoni hátrányt okozott.

A férfi 2021. március 10-én, a gépkocsijában a jövedéki adózás alól elvont, zárjegy nélküli cigarettákkal Budapestről Szlovéniába tartott, amikor az M7-es autópálya pákozdi pihenőnél az adóhatóság járőrei ellenőrizték, és a dohányterméket tőle lefoglalták.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.