hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés

Mindenki elvárásainak szeretne megfelelni a MADOSZ új elnöke

Egyebek között a növénykultúra közeljövőjének jó irányba fordításán fáradozna Kenyeres Sándor, a MADOSZ új elnöke.

Márciusban lemondott a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (MADOSZ) addigi elnöke, Bényei Illés. A szervezet március 23-án megválasztotta új elnökét és alelnökét. Az új elnök Kenyeres Sándor korábbi elnökségi tag lett, míg az alelnöki posztra Czibulya Norbertet választotta meg a MADOSZ.

Középen Kenyeres Sándor, a MADOSZ új elnöke (Madosz.hu)

Kenyeres Sándor március 29-én kelt, a MADOSZ honlapján április 9-én publikált levelében üdvözölte a szervezet tagjait. Íme, a levél:

„Kedves Dohánytermelő társaim, barátaim!

A Magyar Dohánytermesztők Szövetségének 2021.03.23-án megválasztott új elnökeként szeretnék köszönetet mondani a küldötteknek a jelölésért és a megtisztelő bizalomért. A tőletek kapott bizalmat szeretném a megbízatás ideje alatt megszolgálni, az elnökségre ruházott felhatalmazást a magyar dohánytermesztés javára használni, a növénykultúra közeljövőjét jó irányba fordítani. Egyúttal szeretném megköszönni Bényei Illés elnök, és Eisler József alelnök uraknak a munkáját az ágazatért tett erőfeszítéseiket és elért eredményeiket.

Mindenki elvárásának nehéz megfelelni, de erre vállalkozom és ez a cél fog vezérelni minden helyzetben. Az elnökségi tagokkal azonnal munkához fogunk látni, vannak olyan sürgető feladatok, amelyek nem halaszthatók tovább.

Nehéz időszak előtt állunk hiszen egy új közös agrárpolitikai ciklus kezdődik az Európai Unióban. A támogatások feltételrendszerében eltolódás várható a környezetvédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóság irányába. Az új szabályozásnak való megfelelés jelentős kihívás elé állítja az ágazat szereplőit, aminek meg kell felelnünk.

Néhány évvel ezelőtt már elindult a Fenntartható Dohánytermesztés Program, mely alapfeltétele a dohánytermesztés hosszú távú fennmaradásának. Ezen a területen együtt kell működni az elsődleges feldolgozókkal, hogy a dohánytermelés jövedelmezőségét biztosítani tudjuk.

Szeretném a jövőben szorosabbra fűzni a szakmai kapcsolatot a Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályával, a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei és országos vezetőivel.

Javaslataitokra, véleményeitekre és visszajelzéseitekre mindig nyitott elnök és elnökség szeretnénk lenni. Kérem a segítségeteket, hogy észrevételeitekkel, ötleteitekkel, vagy munkátokkal támogassátok a Magyar Dohánytermesztők Országos Szövetségét. Reméljük, hogy erőfeszítéseinknek rövidesen érzékelhető eredménye lesz.

Nyíregyháza, 2021. 03.29.

Kenyeres Sándor
megválasztott MADOSZ elnök”

A Tobacco májusi számában interjúval jelentkezünk Bényei Illéssel, a MADOSZ lemondott elnökével, akivel az elmúlt több mint húsz év eredményeiről, valamint a dohánytermesztők közelmúltbeli és közeljövőbeli kihívásairól is beszélgettünk.

(forrás: MADOSZ)
hirdetés
hirdetés