2021. november 12. 12:28
Learatott kannabiszültetvényre bukkantak Kemenesszentpéteren
Körzeti megbízott találta meg az ültetvényt. Az ügyben indult adatgyűjtés eredményeként kiderült, kik az ültetvény tulajdonosai.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja 2021. október 22-én Kemenesszentpéter külterületén két, egymáshoz közel fekvő helyszínen kannabiszültetvényre bukkant, ahol a növények szárain már csak elvétve voltak levelek, vélhetően pár nappal korábban azokat leszüretelték – írta csütörtökön a Police.hu. A kiérkező rendőrök a növényeket lefoglalták, melyek az előzetes szakértői vélemény szerint kábítószert tartalmaztak.

Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították az ültetvények tulajdonosait, majd 2021. november 10-én este a Sopronban élő 34 éves férfit és 30 éves barátnőjét elfogták, előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták őket. Az otthonukban tartott kutatás alkalmával a rendőrök a padlástérben közel öt kilogrammnyi kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint kábítószergyanús fehér port is találtak.

A pár ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.