hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Új üzemcsarnok

Közel tízmilliárdos fejlesztést hajt végre a sátoraljaújhelyi dohánygyárban a Continental

A beruházás keretében egy szintenként 1800 négyzetméter alapterületű, 3 szintes üzemcsarnokot alakítanak ki. Az új üzemben megújul a dohány-előkészítési folyamat, illetve a társaság a gépparkját is tovább bővíti és modernizálja.

Közel tízmilliárd forint értékű beruházást valósít meg a Continental Dohányipari Zrt. a cégcsoporthoz tartozó, az idén 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyárban. A beruházás keretében egy szintenként 1800 négyzetméter alapterületű, 3 szintes modern technológiával felszerelt üzemcsarnokot alakítanak ki a gyár területén – közölte a Tobaccóval a Continental.

Az új üzemben megújul a dohány-előkészítési folyamat, illetve a társaság a gépparkját is tovább bővíti és modernizálja. A beruházás egyrészt a nemrég átadott második dohányexpandáló miatt vált szükségessé, ugyanis az immáron két dohányexpandálónak köszönhetően rendkívül megnőtt a vállalat dohányvágatigénye, és ezt a jelenlegi üzem nehezen tudja kiszolgálni. Emellett a dohány-előkészítés folyamatának korszerűsítése sem lenne lehetséges a jelenlegi épületben, annak műszaki adottságai miatt. Az üzem építési munkálatai idén februárban kezdődtek meg, a kialakítás a terveknek megfelelően halad, szeptemberre az üzem teljes vasbeton váza elkészült, így az átadásra 2022. március végén kerülhet sor.

Fotó: Continental

Az új üzem földszintjét részben a talajszint alá süllyesztve alakítják ki; ezen a szinten olyan kiszolgáló helyiségek lesznek majd, mint például az alkatrészraktár, a karbantartási részleg, vákuum és kompresszorterem. A második szinten helyezik el az új dohány-előkészítő sort, amelyet ipari robottal szerelnek fel a még hatékonyabb munkavégzés érdekében. Mindezzel nem csak modernizálják ezt a munkafolyamatot, de kontrollált vezérléssel is ellátják, ami lehetővé teszi a termékek minőségének további fejlesztését. A harmadik szinten részben egy dohányvágat-tároló raktárt, részben technológiai teret fognak kialakítani, amely gépek fogadására alkalmas. Az új üzemet modern infrastruktúrával látják el, így felszerelik automata páratartalom és hőmérséklet-szabályozási funkcióval.

A modernizálás ugyanakkor a gépesítésben is megmutatkozik; a többi között lézerperforációs technológiával ellátott cigarettagyártó gépet, szivarkagyártó és spirálozó gépeket, csomagológép-részegységeket és egyéb modern laboratóriumi műszereket szereztek be.

Fotó: Continental

Az épülő üzemcsarnok elődje a beruházás lezárultával új funkciókat kap majd: a régi üzemrészbe bekerül majd egy új vágatcsomagoló-egység, illetve ebben az egységben kerül majd kialakításra az új fagyasztóterem is.

„Az elmúlt közel két évtizedben szinte évente hajtottunk végre olyan beruházásokat, amelyek nagymértékben javítottak a versenyképességünkön; az új üzemcsarnok megépítése pedig egy újabb meghatározó mérföldkő a Continental történetében, ugyanis ezáltal lehetővé válik, hogy még több dohányvágatot állítsunk elő, így körülbelül 25 százalékkal növekszik majd a vágat-előállítási kapacitásunk. Az új üzem egy új korszakot is jelent a társaság számára, hiszen a beruházással tovább korszerűsíthetjük a dohány-előállítási folyamatainkat, és újabb, modern technológiát alkalmazó gépeket állíthatunk munkába. A kapacitásbővítés lehetőséget teremt továbbá arra is, hogy szükség esetén további munkahelyeket teremtsünk a régióban. A jövőt tekintve mindig a folyamatos fejlődést tartjuk szem előtt, így további terveink vannak mind a termékfejlesztést, mind a gyártókapacitás-bővítést illetően”

– mondta el Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója a beruházás kapcsán.

A Continental Dohányipari Csoportról

A Continental Dohányipari Csoport egy független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, amely több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít. Jogelődjét 25 évvel ezelőtt, 1996-ban alapították Hódmezővásárhelyen. A Continental Dohányipari Csoport jelenleg több mint 700 dolgozót foglalkoztat. A cégcsoport termékei a magyar piacon országszerte ismertek, az exporttevékenység eredményeként pedig már több mint 30 országban elérhetőek. Jelenleg a cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. Továbbá a cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.
(forrás: Sajtóközlemény)
hirdetés
hirdetés