hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Elektronikus fizetés

Fintech újdonság: új mobil bankkártya-elfogadási megoldás

Bankkártya-elfogadó eszközzé alakulhat a mobiltelefon: a terminált kiváltó program tanácsadóknak, utazó ügynököknek, és szolgáltatóknak is hasznos lehet.

Jövő év január 1-től az online pénztárgépet üzemeltető kereskedőknek és szolgáltatóknak kötelező az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása vásárlóik részére. A Billingo a Global Payments Europe-pal (GPE) közös, vadonatúj fejlesztése ezt a kényelmet tudja nyújtani terminál nélkül.

A SoftPOS alkalmazás segítségével a vevők terminál nélkül, a Billingo MobilAPP-on keresztül fizethetnek Mastercard vagy VISA bankkártyájukkal vagy okostelefonon, okosórán elérhető virtuális bankkártyával bárhol, bármikor.

Az alkalmazás használatához egy minimum Android 8.0 operációs rendszerrel működő, NFC-képes mobiltelefon vagy tablet és internetkapcsolat szükséges. A mobil bankkártyás fizetési technológiát az iOS jelenleg nem támogatja. Nem kell külön POS terminál, nem lesznek zavaró vezetékek és nincsenek magas tranzakciós költségek sem.

15 000 Ft vásárlási összeg alatt a vásárlás PIN-kód megadása nélkül történik, okostelefonon vagy okosórán lévő virtuális bankkártyával (pl. Apple Pay vagy Google Pay) történő fizetés esetén pedig nincs fizetési limit.

15 000 Ft feletti vásárlás esetén az erős ügyfél-hitelesítés alkalmazása miatt PIN-kód megadása szükséges. Ekkor a kereskedő telefonján automatikusan megjelenik a PIN-kód megadására szolgáló képernyő, ahol a vásárló meg tudja adni a PIN-kódot.

A SoftPOS jó választás lehet kereskedőknek, szolgáltatóknak, telephellyel nem rendelkező vállalkozóknak, tanácsadóknak vagy mindazoknak, akik nem szeretnének POS terminált bevezetni.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
hirdetés