hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés

Elfogták a pécsi trafikrablás feltételezett elkövetőjét

A március 24-i trafikrablás gyanúsítottját április 10-én fogták el.

Március végén már beszámoltunk a pécsi trafikrablásról, amelynek során március 24-én kora este egy férfi Pécsett, a Petőfi utcában bement egy dohányboltba, ahol egy késsel a kezében a bevételt követelte az eladótól. Miután megkapta a pénzt – a Bama.hu értesülése szerint 50 ezer forintot –, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki. A férfiról a biztonsági kamera felvételt készített. A rendőrség ugyanakkor sokáig nem találta a rablót, még a lakosság segítségét is kérték.

További bűncselekményeket tervezhetett

A rendőrök a rablásnál használt kést, valamint az elkövető felsőruházatát a helyszín közelében egy szemeteskukában megtalálták, és lefoglalták – írta hétfőn a Police.hu. Beazonosítását követően a rendőrök április 10-én este a lakásán elfogták a rablással gyanúsítható 21 éves tamási férfit.

Előállították a Pécsi Rendőrkapitányságra, majd kihallgatták gyanúsítottként. A lakásban megtartott kutatás alkalmával a nyomozók egy tetőtéri szoba falán több olyan kézzel írt papírlapot is találtak, amelyek tartalma egyértelműen arra utalt, hogy a férfi Pécs területén további bűncselekményeket akart elkövetni.

A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását. Ellene felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Nem ez volt az első eset

Ezt a pécsi dohányboltot 2017-ben már egyszer kirabolták – írta korábban a Bama.hu. Az akkori rablást is rögzítette az üzlet kamerája. A Bama.hu úgy tudja, hogy bár nem kötelező, de a pécsi dohányboltok többsége rendelkezik biztonsági kamerával.

2017-ben egyébként négy pécsi dohányboltot raboltak ki egymás után. A rendőrök végül csapdát állítottak az elkövető számára, aki bele is sétált, így el tudták fogni a hatóságok.

Földi Bence, főszerkesztő, Tobacco Magazin
a szerző cikkei

hirdetés
hirdetés