hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés

Betilthatják a kültéri dohányzást Írországban

A Dohánymentes Írország közpolitikai terv mentén haladva, a 2021–2025 közötti időszakra vonatkozó Egészséges Írország Stratégiai Akcióterv részeként betiltanák a dohányzást a pubok, kávéházak és bárok környezetében, kültéren. A Forest Ireland kritizálta a tervet.

Az akcióterv célja, hogy bővítsék azokat a területeket a közösségi tereknél, ahol nem szabad majd dohányozni a jövőben. A dohányosok érdekvédelmében lobbizó Forest Ireland szóvivője, John Mallon azonban kritizálta a tervet – írja a Tobacco Reporter.

Fotó: Myriams-Fotos / Pixabay

„Semmi sem indokolja, hogy a kültéri helyeken betiltsák a dohányzást. A szabad levegőn történő dohányzás a fogyasztón kívül senkire sem káros. Ráadásul a pandémiából kikászálódó szolgáltató szektornak az hiányzik most a legjobban, hogy ne lehessen dohányozni a puboknál, kávézóknál és bároknál. (…) A dohány legális termék, fogyasztóinak joguk van rágyújtani kültéri helyszíneken anélkül, hogy bizonyos korlátozásokkal rá akarnák venni őket a leszokásra. A dohányzás ellen vívott háborút valójában az átlagemberek ellen vívják, akik csak annyit szeretnének, hogy hagyják élni az életüket ahogy ők szeretnék, anélkül hogy a kormány ebbe beleavatkozna”

– fogalmazott a Forest Ireland közleményében John Mallon.

hirdetés
hirdetés