Tobacco 2022. május 13. 09:55
Egy szál alsónadrágban volt a trafikrabló, amikor elfogták
A 39 éves férfi nyilvánvalóan nem számított a Pest megyei rablási detektívek korai látogatására.

Az elkövető 2022. december 12-én próbált meg kirabolni egy dunakeszi dohányboltot. Mikor az alkalmazott nem volt hajlandó átadni a rablónak a kassza tartalmát, a férfi egy sniccerrel fenyegetőzött, majd rövid dulakodás után elmenekült. A bűncselekmény során senki nem sérült meg – írja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleményében.

A rendőrök a helyszíni szemlét kiterjesztve megtalálták a menekülő útvonalát: egy közeli, elhagyatott telek viseltes kerítésén átlépve a Dunakeszi-tőzegtavak felé gyalogolt el. A csapásnyomon elindult egy kutya is, amely egy idő után ugyan szagot vesztett, ám neki köszönhetően találtak a rendőrök két eldobott szatyrot.

A tettes azonosításához szükséges részinformációk – átlagos testalkat, átlagos vezetéknév és egy Heves megyei város – 2022 áprilisában jutottak el a rablási nyomozókhoz. A képbe került férfiak egyetlen célszemélyre szűkítése után 2022. május 9-én hajnalban indult az akció, a végállomás egy Heves megyei, néhány száz lelkes kistelepülés volt.

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett, majd a bíróság által azóta letartóztatott férfi ellen indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.