hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés

Volt amerikai elnökjelölt tiltatná be az ízesített e-cigiket

Az Egyesült Államok egész területén levetetné a polcokról az ízesített e-cigarettába való termékeket Mitt Romney, Utah republikánus szenátora.

A 2012-es elnökválasztáson a demokrata Barack Obamával szemben vereséget szenvedett egykori republikánus elnökjelölt régóta foglalkozik a fiatalok dohányzásának témakörével. Ezúttal a Biden-adminisztráció fősebészének szenátusi meghallgatásán nyilatkozott a témában.

Romney február 26-án úgy fogalmazott, hogy a középiskolások egynegyede használ rendszeresen vaporizátorokat dohánytermékek – s olykor marihuána – fogyasztására. Az adatot a Food and Drugs Administration (Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal) 2019-es felméréséből vette.

Mitt Romney (New York Times)

A szenátor a 2KUTV beszámolója szerint azt mondta, a kormánynak mindent meg kell tennie azért, hogy az ízesített e-cigaretta termékek lekerüljenek a boltok polcairól. Emellett átfogó edukációs kampányt is indítana a középiskolások számára, amely az e-cigarettázás veszélyeiről szólna.

Romney egyébként 2019-ben benyújtott már egy olyan törvényjavaslatot, amely minden ízesített e-cigaretta terméket (a dohányízen kívül) betiltott volna, de szavazásig nem jutott. Egy hónappal később, 2019 októberében viszont Utah állam egészségügyi minisztériuma vészhelyzeti rendeletben betiltotta ezek forgalmazását. Ám a gyártók perre mentek, amelynek lezárultáig továbbra is kaphatóak ezen termékek.

Földi Bence, főszerkesztő, Tobacco Magazin
a szerző cikkei

hirdetés
hirdetés