hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés

Pillanatok az első Tobacco Hungary konferenciáról

Nagy sikerrel zárult a Tobacco Magazin és az ND Nonprofit Zrt. közös kétnapos konferenciája, amelynek célja az volt, hogy a hatósági elvárások gyakorlatorientált megismerésével, sales és marketing technikákon keresztül a részvevők még jobb trafikosokká válhassanak.

Az esemény hasonlóan fontos célja volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a piac szereplőit, akik hasznos eszmecserét folytathattak egymással a dohányboltoknál felmerülő mindennapi kihívásokról.

Az október 19-20-án, a siófoki Hotel Azúrban rendezett esemény első napján a szakmai résztvevők az esemény fővédnöke, Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter köszöntő szavait Frész Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Állami Szerződések Főosztálya vezetőjének tolmácsolásában hallhatták. Majd Vándor Ágnes, a PPH Média ügyvezető igazgatója és dr. Esküdt Gábor, az ND Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket. A Tobacco Magazin főszerkesztőjének üdvözletét követően az ND Nonprofit Zrt.-ről szóló előadással vette kezdetét a szakmai program. Dr. Esküdt Gábortól a résztvevők megismerhették az ND Nonprofit Zrt. felépítését, működését, feladatait és az egyes részterületekért felelős kollégáit, valamint áttekintést kaphattak a dohánypiac aktuális helyzetéről, a piaci trendekről.

Az új, július 1-jén hatályba lépett jövedéki törvény dohánypiaci vonatkozásairól Demeter Zsuzsanna, a Nemzetgazdasági Minisztérium Fogyasztási és Forgalmi Adók Főosztály Jövedéki Adó és Ökoadók Osztályának vezetője beszélt. Hrepta Judittól arról hallhattunk, hogy miért érdemes a trafikosoknak használniuk a Philip Morris Magyarország Kft. online felületét, a PMIOpent. 

Milyen a hatósági szemmel is tökéletes dohánybolt? Ennek megválaszolását kértük következő két előadónktól, Horváth Antal, a NAV jövedéki főosztályának vezetőjétől és Dr. Eitmann Norberttől, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetőjétől. A szakmai közönség megismerhette, hogyan zajlanak a két hatóság ellenőrzései, milyen kritikus pontokra érdemes odafigyelni. Illetve az is kiderült, hogy a Nemzeti Dohányboltok működése folyamatosan javuló tendenciát mutat.

Az első nap szakmai programjának zárásaként László Attilától, az ODBE Kft. ellátási lánc vezetőjétől az ODBE dinamikus útvonaltervezéséről és arról hallhattak a részvevők, hogyan zajlik az ellátás folyamatos optimalizálása. Lengyel Antal, az MDKSZ elnöke pedig az összefogás fontosságáról beszélt, valamint arról, milyen tervei vannak a közelmúltban szövetséggé alakult szervezetnek. Dr. Boros Péter ügyvezető a Laurel új, a trafikosok mindennapjait megkönnyítő technológiai megoldásait ismertette. 

Az este hátralevő része könnyed hangulatban, beszélgetéssel, bowlinggal, tánccal telt. A vidám hangulatról többek között Janklovics Péter stand up comedy műsora gondoskodott. 

Kattintson a további képekért!

Az esemény másnapján a Nemzeti Dohányboltok koncessziós kötelességeit és jogait elevenítette fel dr. Fekete István, az ND Nonprofit Zrt. Jogi és Ellenőrzési igazgatója, aki a trafikokban végzett ellenőrzési tapasztalatokról is számot adott. Az egyéb termékkörök fontosságáról és az ezekben rejlő potenciálról Tóth Zoltán, a DigInStore vezérigazgatója beszélt. Herczeg Zoltán, a Phantom Shopping ügyvezetője pedig azt a kérdést fejtegette, mit nyerhet egy dohánybolt azzal, ha felülmúlja vásárlója várakozásait. Mitől távozik a fogyasztó elégedetten, jó érzéssel egy üzletből? És mit hozhat mindez a konyhára? 

Ezután Andrásik Sándorné (ND Nonprofit Zrt.), Fekete-Buzma Timea (Philip Morris Magyarország), Zólyomi Zsuzsanna (BAT Pécsi Dohánygyár Kft.) és Tóth Zoltán (DigInStore) ült egy asztalhoz, hogy megvitassák a digitális felületek nyújtotta lehetőségeket. A beszélgetésben résztvevő vállalatok mindegyike valami olyan plusz tartalmat, segítséget nyújt a dohányboltok működtetői számára, amely hasznos lehet az eredményességben, készletezésben, napi munkavégzésben. Kerekasztal beszélgetésünkből kiderült, miért érdemes kihasználni ezeket a lehetőségeket. 

"Érdemes egymástól tanulnunk!" - ez volt az egyik legfontosabb üzenete az Arcok a pult mögött LIVE programpont előadásának, amelyben Szöllősi Balázs, az Év Boltja versenyünk egyik nyertes trafikosa mesélt kudarcairól, az újratervezésről, márkaépítésről és elért sikereiről. A sok szempontból tanulságos előadás megszívlelendő gondolata volt, hogy fontos a jó csapat, és a munkatársakat érdemes egy kicsivel még a vásárlóknál is jobban megbecsülni. 

Miért fontos a teljes ágazat számára, hogy a feketepiac a lehető legalacsonyabb szinten maradjon, és mit tehetünk összefogással az illegális dohánykereskedelem ellen? -  ezeket a kérdéseket világította meg az utolsó szakmai előadás, amelyet dr. Papp Kálmántól, a JTI Hungary Zrt., Jogi és Vállalati Kapcsolatok Igazgatójától hallhattak a résztvevők. 

(forrás: Tobacco)
hirdetés
hirdetés