hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. július. 30., péntek - Judit, Xénia.
hirdetés

Angliában megemelnék a dohánytermék-vásárlás alsó korhatárát

A „dohányjárvány” megállítása érdekében brit parlamenti képviselők 21 évre emelnék a dohányvásárlás alsó korhatárát.

Az Egyesült Királyság kormánya 2030-ra dohányfüstmentessé szeretné tenni az országot. Ezzel összhangban brit parlamenti képviselők – egészségügyi szervezetek nagy egyetértésében – benyújtottak egy ajánlást, amely több potenciális intézkedést is tartalmazna.

A minden parlamenti párt részvételével működő, dohányzással és egészséggel foglalkozó csoport úg véli, ha bevezetik ezeket az intézkedéseket, azok nemcsak a fiatalokat óvják majd, hanem segítik a dohányzásról való leszokást is – írja a Tobacco Journal International a brit The Guardianre hivatkozva.

Fotó: Victoria_Borodinova / Pixabay

Az intézkedések között szerepel, hogy emeljék fel a dohányvásárlásra jogosultak körének alsó korhatárát 21 életévre. Emellett a dohánygyártókat arra is köteleznék, hogy a profitjaik után fizessenek afféle különadót az egészségügyi és szociális alapba, amelynek révén finanszíroznák a dohányzás visszaszorításával kapcsolatos kiadásokat.

A képviselőcsoport ezzel kényszerítené a gyártókat a dohánytermékek gyártásának befejezésére, s egyúttal forrást is teremtene ahhoz, hogy a 2030-as céldátumig elérjék a dohánymentes Egyesült Királyság célkitűzését.

(forrás: TobaccoJournal)
hirdetés
hirdetés