hirdetés
2018. augusztus. 20., hétfő - ALKOTMÁNY ÜNN., István.
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 42
#1
Tobacco Tobacco 2017/08
Tobacco >> Slukk
2017-08-06

Vannak a jól ismert turisták szerte a világban, vannak a kalandturizmust kedvelők, előfordulnak még a katasztrófaturisták, akik rögvest felbukkannak minden bajnál, tragédiánál, ha csak módjuk van rá. De a karikaturisták – nos, az egy külön világ. Ők nem a karikák megszállottai, bár abban egyformák, hogy ha fújják a füstöt – akár cigarettából, akár pipából –, szeretnek karikát is eregetni. Ha pedig pont tizenketten vannak, mint a gonoszok, és mindannyian piszok jól rajzolnak, naná, hogy valahogy kikerül egy könyv a kezük közül, amelyben minden a dohányzás imádatáról, a nikotin szentségéről szól. Persze mindez vicces formában megfogalmazva és megrajzolva. Úgyhogy kéretik a most következőket nem komolyan venni…

#2
Tobacco Tobacco 2017/07
Tobacco >> Slukk
2017-07-10

Felesleges feltenni a címben szereplő kérdést, ha valakinek füstöl az autója menet közben, vagy akkor, ha valaki mérgesen ül a volán mögé, hiszen ilyenkor füstöl(ög)ve vezet. De mi a helyzet a dohányzással vezetés közben? Lehet, avagy sem? Jó tudni, hogy van olyan európai ország, ahol tiltják a kettőt együtt.

#3
Tobacco Tobacco 2017/06
Tobacco >> Slukk
2017-06-07

Arról a Skandináv-szigetekbeli államról lesz most szó, ahol Új-Zéland és a szomszédos Finnország példáját követve azt tervezik, hogy 2025-re az ország teljes külső területein megtiltják a dohányzást. Vagyis attól kezdve semmilyen dohánytermék nem vihető be a szigetország területére, nem forgalmazható, és senki nem füstölhet a szabad téren sem.

#4
Tobacco Tobacco 2017/05
Tobacco >> Slukk
2017-05-08

Öltönyös-kalapos figurák, akiknek rendszerint cigaretta lóg a szájuk sarkán, miniszoknyás, bögyös macák, nagydarab, ijesztő anyósok, cingár férjeikkel, girhes, szomorú szemű kutyák – ezek voltak a híres karikaturista, Balázs-Piri Balázs alapfigurái, amelyek apáink, nagyapáink gyerekkorában és fénykorában mindenütt jelen voltak az újságok hasábjain.

#5
Tobacco Tobacco 2017/04
Tobacco >> Slukk
2017-04-27

Az, hogy ki miként tartja a cigarettát és fújja a füstöt – sokat elárul a személyiségéről. Legalábbis ezt állította Dr. William Neutra, német származású pszichoanalitikus (híres építész édesapja Sigmund Freud közeli jóbarátjaként szerepelt), aki már 1959-ben közzétette vizsgálatai eredményeit a Caper magazin hasábjain. Fotókkal illusztrálva mutatta, egy szál cigi tartása milyen sokat is jelenthet.

#6
Tobacco Tobacco 2017/03
Tobacco >> Slukk
2017-03-27

Az, hogy James Bond, a britek leghíresebb (fiktív) titkosügynöke 1962-ben történt színre lépésétől kezdve erős dohányos volt, és mellette masszívan ivott is – nem újdonság. Az azonban igen, amit most kissé pihent agyú új-zélandi kutatók vizsgáltak módszeresen 24 James Bond-film kapcsán: azt vették ugyanis górcső alá, vajon mikor és miért hagyta abba a főszereplő szuperkém a dohányzást? Alapos vizsgálódásaikról gondosan összeállított tanulmány keretében számoltak be. Ebből idézünk most néhány részletet.

#7
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Slukk
2017-02-27

Hogy lehetett Amerika egyik legmenőbb dohányboltját elindítani? Ahogy a világon más üzleteket: sok, majd még több pénzzel. Mielőtt Nat Sherman, egy nincstelen magyar, sokgyerekes bevándorlócsalád leszármazottja megnyitotta elegáns dohányüzletét New York City szívében, akkoriban már igencsak módos embernek számított. Vagyonát úgy szerezte, ahogy sokan őelőtte: illegális módon, a törvényeket alaposan megkerülve. Ugyanis titkos italkimérést üzemeltetett az 1920-as évektől kezdve, az alkoholtilalom idején. Üzlete nagyban virágzott, a törvény őrei pedig szemet hunytak a tevékenység felett. Sherman úr a szerencsejátékokat sem vetette meg, így egy idő után minden együtt volt ahhoz, hogy vagy földönfutóvá váljon egy szempillantás alatt, és dutyiba kerüljön, vagy mesés vagyonát sikerrel befektetve – élete végéig ne akadjon sok gondja.

#8
Tobacco Tobacco 2016/12-2017/01
Tobacco >> Slukk
2016-12-31

Bár két éve egyszer már alaposan elgyepálták a gyepen a Philip Morris Magyarország Kft. (PM) lelkes focicsapatát a kalocsai futballpályán, amikor a helyi trafikosokkal csaptak össze a dohánycég üzletfejlesztési képviselői, ez egyáltalán nem vette el a kedvét a PM-eseknek, sőt... Úgy döntöttek, idén ősszel is szerveznek egy fordulót, ezúttal szegedi helyszínen. Annyit elöljáróban elárulhatunk: a trafikosok futballtudásán most sem tudtak kifogni az üzletfejlesztési képviselők cselei, és bár záporoztak mindkét térfélen a gólok, a lebonyolított három meccs alkalmával a trafikosok jöhettek le a pályáról győztesként...

#9
Tobacco Tobacco 2016/10
Tobacco >> Slukk
2016-10-31

Azt mondja, amikor egy dohányipari agrárkamarai ülés alkalmával előadást tartott a digitális tárhely megvalósításának lehetőségeiről, és elővett, majd kivetített egy 140 éves adatokat tartalmazó diagramot, hirtelen izgés-mozgás támadt a jelenlévők körében – többen elkezdték előkotorni a zsebük mélyéből a szemüvegüket, mások előrébb hajoltak, hogy jobban lássák, amit kivetített eléjük a képernyőre – na, ekkor érezte, talán megnyeri a csatát. És tényleg: ott és akkor döntés született arról, Eisler Józsefnek minden lehetséges támogatást megadnak ahhoz, hogy feltárhassa a hazai dohányipar múltját. Ezzel pedig az érdeklődők számára hozzáférhetővé tegye az egykori szaklapok több száz éves számait. Létrehozva a Tabacum Digitális tárhelyet, a dohánytermeléshez kapcsolódó régi hazai újságok hozzáférhető, hiteles lenyomatát.

#10
Tobacco Tobacco 2016/09
Tobacco >> Slukk
2016-09-30

A korábbi évekhez képest valamivel jobb minőségű dohánytermés várható az idei szezonban Bényei Illés, a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke szerint.

hirdetés
hirdetés