hirdetés
2021. április. 19., hétfő - Emma.
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 44
#1
Tobacco Tobacco 2021/03
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2021-03-01

Szabó Gabriella épp a második OKJ-s tanfolyamot végezte esti tagozaton, amikor úgy döntött, ideje lenne elhelyezkedni valahol napközben és pénzt keresni. Azonkívül jó lenne, ha olyan munkahelyet találna, amely a lakásához is közel esik. Így esett a választása egy aquincumi Nemzeti Dohányboltra, amely csak pár lépés a helyi HÉV-megállótól.

#2
Tobacco Tobacco 2021/01
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2021-01-01

Az európaiak fizetési szokásai hatalmas átalakuláson mennek keresztül. A vásárlók egyértelműen az érintésmentes fizetést részesítik előnyben, a Visa tapasztalatai szerint jelenleg a személyes fizetések 80 százaléka érintés nélkül történik Európában. A fizetési szokásokban történő elmozdulás már a globális járvány előtt látható volt, de kétség nem férhet hozzá, hogy ez a trend felgyorsult, amióta az életünk drámaian átalakult az év elejétől kezdve.

#3
Tobacco Tobacco 2017/08
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2017-08-07

Idén másodszor osztottak ki közönségdíjat a vásárlók szavazatai alapján testvérlapunk, az Élelmiszer szaklap „Az Év Boltja” versenyének Nemzeti Dohánybolt kategóriájában. A legtöbb szavazattal a közönség két trafikot támogatott: 50 m² alatt – 2016 után másodszor – a „Trafik a város szélén” című pályázatot benyújtó hódmezővásárhelyi, míg 50 m² felett a „Több, mint dohánybolt!” címmel pályázó balassagyarmati trafik érdemelte ki az elismerést. A hódmezővásárhelyi dohányboltról Lukács Juliannával és a szintén a boltban dolgozó lányával, Micziz-Belovai Viktóriával, míg a balassagyarmati trafikról Gaspari Gyöngyivel beszélgettünk.

#4
Tobacco Tobacco 2017/07
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2017-07-06

Testvérlapunk, az Élelmiszer hagyományos, évente megrendezett „Az Év Boltja” versenyén a Nemzeti Dohánybolt 50 m² feletti kategóriában a kecskeméti Spiritstore üzlet bizonyult a legjobbnak. A tulajdonos igen régen tevékenykedik a „dohánykereskedelemben”: első üzleteit 14 éves korában az édesapjától csent szivarok továbbértékesítésével kötötte. Szöllősi Balázs azóta „nagyban” utazik, jelenleg több trafikot üzemeltet, ezek egyike a díjazott, különleges koncepció alapján kialakított Spiritstore.

#5
Tobacco Tobacco 2017/06
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2017-06-09

Laptársunk, az Élelmiszer szaklap nemrégiben adta át az Év Boltja 2017 versenyének díjait. A dohánybolt kategóriában díjazottakat sorra bemutatjuk az Arcok a pult mögött rovatunkban. Elsőként egy nagyon különleges pécsi üzlet tulajdonosát, Horváth Attilát és feleségét, Hajdú Katalint (és az ő „Kicsiny Boltjukat”) mutatjuk be. A tulajdonosok nemcsak munkájukban élik ki a dohányfüst iránt érzett szenvedélyüket. A házaspár alapítója a 9. éve működő Pécsi Füstölgők Asztaltársasága Hagyományőrző Egyesületének. Attila elnöke ennek a tulajdonképpeni pipaklubnak, vezetőségi tagja a Magyar Pipaszövetségnek és tagja a Pécs-Mecsek Borút Közhasznú Egyesületnek.

#6
Tobacco Tobacco 2017/05
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2017-05-11

Családi trafik a festői Vác belvárosában. Vezetője, Kovács Ákos érdekes „pályamódosító”. A sporttudományi főiskola elvégzése után „családi okok” miatt nyergelt át a kereskedelemre. Akkori barátnője – ma felesége – családja üzemeltetett akkoriban egy élelmiszerboltot a váci főutcán, amelyben dohányárut is tartottak. Ákos az ő kérésükre írta meg a dohánykoncessziós pályázatot. Ma már ő vezeti mindkét üzletet.

#7
Tobacco Tobacco 2017/04
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2017-04-26

Képzettsége szerint is kereskedő, vagyis külkereskedő. Évekig dohánygyári képviselőként dolgozott, több mint 20 éve működtet trafikot a nyugati határszélen, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének alapító tagja. A Tobacco ezúttal Trajber Gábor dohánybolt-tulajdonossal beszélgetett.

#8
Tobacco Tobacco 2017/03
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2017-03-27

Ha létezne a Guinness Rekordok Könyvében „Költözés” kategória, nem lenne esélytelen a bekerülésre egy budapesti, Kőbányán található dohánybolt, amelynek tulajdonosai négy évig vártak arra, hogy beköltözhessenek a régi üzlettől húsz méterre található, négyszer nagyobb új helyiségbe. Erről is kérdeztük a tulajdonost, Demeter Mihályt.

#9
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2017-02-27

Újlengyel ezerhétszáz lelkes falu, így csupán egy dohánybolt kapott koncessziót. A trafikot családi vállalkozásként működtetik, amolyan „família üzletközpont” részeként, ugyanis ugyanabban az épületben egy söröző és egy vegyesbolt is üzemel. Lauter Dávid viszi a trafikkal kapcsolatos ügyeket a cégben. A Tobacco Magazin ezúttal vele beszélgetett.

#10
Tobacco Tobacco 2016/12-2017/01
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2016-12-31

Egy a harminchárom érdi trafik közül, mégis valami nagyon különleges benne. Gondolhatnánk a lenyűgöző pipadohány-választékra is, de a még ennél is nagyobb ritkaság első pillantásra nem észlelhető. Ugyanis a dohánybolt pultja mögött álló házaspárra gondolunk: a koncessziótulajdonos Pazár Gábornéra és férjére, Pazár Gáborra, akiket a dohány füstje már évtizedekkel ezelőtt megcsapott. Dolgoztak külföldön és itthon, jelenleg egy érdi trafik pultja mögött állnak, és elégedettek.

hirdetés
hirdetés