hirdetés
2018. május. 23., szerda - Dezső.
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Paragrafus
2017-02-28

December végén a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriumába látogatott a Tobacco, ahol betekintést nyerhettünk a cigaretták és öngyújtók bevizsgálásának metódusaiba. A látogatás során László Erzsébet, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium vezetője és Pokorni Zoltán Zsolt, a Mechanikai és Villamos Laboratórium vezetője kalauzolt végig minket a vizsgálatok egyes fázisain. A két laboratórium 2017. január 1-jétől a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezeti keretein belül működik tovább.

#2
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Dohánymúzeum
2017-02-28

Az állami monopólium 1851-es bevezetése előtt a dohányosok maguk termelhették a szívni valójukat, ezt semmilyen törvény vagy rendelet nem tiltotta. Ráadásul a dohányzás ősibb formáinál – a burnótozásnál és pipázásnál – nem is okozott gondot a nyers dohány feldolgozása, szárítás után vagy porrá őrölték és tubákként felszippantották, vagy felvágva pipájukba tömték.

#3
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Interjú
2017-02-27

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének (DBMSZ) idei soros elnökét, Orosz Zoltánt kérdeztük 2016 kihívásairól, a szövetség tavalyi tevékenységeiről, valamint az idei tervekről, várakozásaikról.

#4
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Filter
2017-02-27

Minden ötödik uniós állampolgár egészségét károsítja a passzív dohányzás, az európai lakosság 21,6 százaléka szenved akaratán kívül a mások által kifújt dohányfüst belélegzésétől – közölte az Eurostat decemberben közreadott elemzésében.

#5
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Kisokos
2017-02-27

... a közönséges dohány (Nicotiana tabacum – mostantól Nt) egy, a burgonyafélék (Solanaceae) családjának Nicotiana nemzetségéhez tartozó, évente termesztett, lágyszárú növény?

#6
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Üzlettér
2017-02-27

A szivarozók világa mindig is bírt egyfajta misztikummal: kényelmes bőrkanapék, elegáns öltönyök és márkás italok, melyeknek tökéletes kiegészítője a – nem kizárólag, de jellemzően – kubai szivar. Ennek a misztikumnak köszönhető, hogy mindazok, akik nem ismerik/ismerték e kultúrát, elérhetetlen álomnak tartották a szivart. A számok azonban másról tanúskodnak, a hazai szivarforgalmazók és importőrök kimutatásaiból kiderül, hogy az elmúlt 5 évet górcső alá véve a magyarországi szivarforgalom főként a fogyasztói kör bővülésének köszönhetően határozottan emelkedő tendenciát mutat.

#7
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco
2017-02-27

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2,4 milliárd forintból indított programot decemberben, amelynek keretében új, korszerű bankkártya-terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez nyújt 80 ezer forint támogatást.

#8
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Füstölgő
2017-02-27

A januárban életbe lépett új jövedéki törvény jelentős változásokat hozott a dohánytermékek értékesítésében. Többek között, hogy a dohánytermékek adójegyén ezután nem lesz feltüntetve a fogyasztói ár, valamint a termékeket a NAV által hetente kétszer közzétett áron kell a kiskereskedőknek értékesíteniük. Füstölgő rovatunkban ezúttal az ezekkel a változásokkal kapcsolatos várakozásaikról kérdeztünk néhány trafikost.

#9
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Slukk
2017-02-27

Hogy lehetett Amerika egyik legmenőbb dohányboltját elindítani? Ahogy a világon más üzleteket: sok, majd még több pénzzel. Mielőtt Nat Sherman, egy nincstelen magyar, sokgyerekes bevándorlócsalád leszármazottja megnyitotta elegáns dohányüzletét New York City szívében, akkoriban már igencsak módos embernek számított. Vagyonát úgy szerezte, ahogy sokan őelőtte: illegális módon, a törvényeket alaposan megkerülve. Ugyanis titkos italkimérést üzemeltetett az 1920-as évektől kezdve, az alkoholtilalom idején. Üzlete nagyban virágzott, a törvény őrei pedig szemet hunytak a tevékenység felett. Sherman úr a szerencsejátékokat sem vetette meg, így egy idő után minden együtt volt ahhoz, hogy vagy földönfutóvá váljon egy szempillantás alatt, és dutyiba kerüljön, vagy mesés vagyonát sikerrel befektetve – élete végéig ne akadjon sok gondja.

#10
Tobacco Tobacco 2017/02
Tobacco >> Arcok a pult mögött
2017-02-27

Újlengyel ezerhétszáz lelkes falu, így csupán egy dohánybolt kapott koncessziót. A trafikot családi vállalkozásként működtetik, amolyan „família üzletközpont” részeként, ugyanis ugyanabban az épületben egy söröző és egy vegyesbolt is üzemel. Lauter Dávid viszi a trafikkal kapcsolatos ügyeket a cégben. A Tobacco Magazin ezúttal vele beszélgetett.

hirdetés
hirdetés