hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

A pótkerékben is cigi volt

Osztrák autóban csempészték a cigarettát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 626 doboz cigarettát találtak egy autóban elrejtve – közölte a hivatal szerdán a honlapján.

A pénzügyőrök a déli határ menti Kübekházán ellenőrizték azt az osztrák kocsit, amelynek sofőrje nem jelentett be vám- és adóköteles árut.

A jármű átvizsgálásakor azonban a pótkerékből, tetőkárpitból, küszöbökből és a bal első kerék előtti rekeszből összesen 626 doboz, különböző márkájú adózatlan cigaretta került elő. A dohányt a sofőr magáénak vallotta.

A NAV munkatársai a másfél millió forintot érő füstölnivalót lefoglalták, a sofőrrel szemben költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek.

(forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

2022. február 10-ig tart a 2021-es Burley-termés beváltása, felvásárlása.

hirdetés
hirdetés