hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Bukta

Learatott kannabiszültetvényre bukkantak Kemenesszentpéteren

Körzeti megbízott találta meg az ültetvényt. Az ügyben indult adatgyűjtés eredményeként kiderült, kik az ültetvény tulajdonosai.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja 2021. október 22-én Kemenesszentpéter külterületén két, egymáshoz közel fekvő helyszínen kannabiszültetvényre bukkant, ahol a növények szárain már csak elvétve voltak levelek, vélhetően pár nappal korábban azokat leszüretelték – írta csütörtökön a Police.hu. A kiérkező rendőrök a növényeket lefoglalták, melyek az előzetes szakértői vélemény szerint kábítószert tartalmaztak.

Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították az ültetvények tulajdonosait, majd 2021. november 10-én este a Sopronban élő 34 éves férfit és 30 éves barátnőjét elfogták, előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták őket. Az otthonukban tartott kutatás alkalmával a rendőrök a padlástérben közel öt kilogrammnyi kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint kábítószergyanús fehér port is találtak.

Fotó: Police.hu

A pár ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

(forrás: police.hu)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés