hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. november. 28., vasárnap - Stefánia.
hirdetés

Illegális bódulat

Három kannabisz-ügyben is eljárt a rendőrség ezen a héten

Szintetikus kannabinoiddal, marihuánával és kannabiszból készült „nyugtató teával” kapcsolatos ügyekről is hírt adott a héten a Police.hu.

Szintetikus kannabinoid a borítékban

A Tapolcai Rendőrkapitányság az 53 éves tapolcai nővel szemben folytatott büntetőeljárásban befejezte a vizsgálatot – írta szerdán a Police.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatósága tett feljelentést a rendőrségen, miszerint 2020. május 25-én, egy általuk végzett rutinellenőrzés során gyanús csomagot találtak. A küldemény külföldről érkezett az 53 éves tapolcai lakos nevére, amelyből a hatósági kontroll alatt alu- és simítózáras tasakban kábítószergyanús növényi anyagmaradvány került elő. A rendőrök a szóban forgó csomagot lefoglalták, a középkorú nőt előállították mintavétel céljából, majd gyanúsítottként kihallgatták a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Fotó: Police.hu

Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a borítékban érkezett növényi törmelék szintetikus kannabinoid, amely új pszichoaktív anyagnak minősül, továbbá, hogy az asszony szervezetében is új pszichoaktív anyagok maradványai voltak kimutathatók.

A gyanúsított ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Két kiló marihuána a kocsiban

Kábítószer-kereskedelem gyanújával vettek őrizetbe egy 35 éves férfit a somogyi rendőrök – írta szerdán a Police.hu.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának információi alapján a Bűnügyi Igazgatóság és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztály egységei közösen végrehajtott akcióban fogtak el egy szenyéri lakost 2021. október 11-én, Zalaszentgróton. A gépjármű átvizsgálásakor több mint két kilogramm marihuánát találtak a rendőrök, melynek feketepiaci értéke több mint 7.000.000 forint.

Az ügy adatai alapján a terjesztő Somogyban és Zalában értékesítette volna tovább a kábító hatású anyagot. A rajtaütést követően a nyomozók több vásárlójánál is házkutatást tartottak, ahol további kábítószergyanús anyagokat – vélhetően metamfetamint és ecstasyt –, illetve a csomagoláshoz, értékesítéshez, fogyasztáshoz használt eszközöket foglaltak le.

A nyomozók a 35 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A fogyasztókkal szemben kábítószer birtoklása miatt folyik a nyomozás.

„Nyugtató teát” készített kannabiszból

2021. október 13-án 12 órakor a keszthelyi rendőrök megjelentek egy zalavári lakóháznál, mivel feltételezhető volt, hogy az ingatlanban kábítószergyanús anyagok találhatóak – írta csütörtökön a Police.hu.

A – botanikus szakértő jelenlétében – lefolytatott ellenőrzés során a lakóházhoz tartozó melléképületből 3 tő kannabisz került elő, továbbá a lakrészében lefoglaltak 2 csomag, feltehetően kábítószernek minősülő port. Az ott tartózkodó 28 éves cserszegtomaji férfival szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

Fotó: Police.hu

A férfit a rendőrök elfogták, és előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gyanúsított az eljárás során azzal védekezett, hogy a kannabiszból „nyugtató teát” kívánt főzni, a tőle lefoglalt fehér por pedig koffein, aceton és sebbenzin keveréke, melyet csupán kíváncsiságból vegyített.

(forrás: police.hu)
hirdetés
hirdetés