hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Csengersima

Hangszigetelő fémelembe rejtették a csempészcigit, de lebuktak

Magyarországra próbáltak bejutni Románia felől a Fehéroroszországból származó cigarettával.

2021. november 16-án, kedd délelőtt egy 34 és egy 46 éves férfi próbált Magyarországra távozni Romániából a petei határátkelőn (amelynek magyar oldala Csengersimán található).

A román–ukrán kettős állampolgárságú férfiak egy Ukrajnában bejegyzett furgonnal közlekedtek, elmondásuk szerint Nagy-Britanniába szállítottak különféle csomagokat. A román határrendészek azonban gyanakodni kezdtek, ezért átvizsgálták a furgont – írja a Szatmár.ro.

A kutakodás eredményeként rábukkantak öt darab, hangszigeteléshez használatos fémelemre, amelyek belsejébe 1360 csomag cigarettát rejtettek el. A Fehéroroszországból származó dohányáru összértéke kb. 16 ezer lejre (közel 1,2 millió forintra) tehető.

A román határrendészek a dohányárut elkobozták, s a két férfi ellen csempészet gyanújával indítottak nyomozást.

(forrás: Szatmár.ro)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés