hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Visszaszaladtak Ukrajnába

Cigarettacsempészeket láttak, figyelmeztető lövéseket adtak le

A romániai Szatmár megye Batarcs községének közelében zajlott az eset.

November 11-én délután fél négykor a nagytarnai határrendészek Batarcs község közelében több olyan személyre lettek figyelmesek, akik hatalmas dobozokkal megpakolva érkeztek az ukrán határ irányából – írja a Szatmár.ro.

A határrendészek megállásra szólították fel a csoportot, akik azonban inkább futni kezdtek Ukrajna felé, miután eldobálták csomagjaikat. Három figyelmeztető lövést is leadtak a határrendészek, majd értesítették ukrán kollégáikat a menekülőkről, végül összeszedték a csomagokat.

Fotó: Román Határrendészet / Szatmár.ro

Összesen 5000 csomag Ukrajnából származó cigaretta volt a dobozokban, melyek összértéke 58500 lejre (4,3 millió forint) tehető. Nyomozás is indult illegális határátlépés és csempészet miatt.

(forrás: Szatmár.ro)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés