hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. szeptember. 25., szombat - Eufrozina, Kende.
hirdetés

Vádemelés

Akár 7,5 évet is kaphat a pénzügyőröket veszélyeztető cigarettacsempész

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy ukrán férfi ellen a Kisvárdai Járásbíróságon – írja az Ügyészség.hu.

A vád szerint 2021. július 2-án a záhonyi határátkelőhelyen a pénzügyőrök ukrán eredetű, adójegy nélküli cigarettát találtak egy 37 éves ukrán férfi autójának motorterébe rejtve. A férfi az ellenőrzés közben beült az autójába és azzal kitolatva a vizsgálati helyről az eljárás alól kivonta magát, miközben veszélyeztette az őt visszatartani próbáló hivatalos személyek életét és testi épségét. A külföldi férfi menekülése során rövid időn belül közúti balesetet okozott. Az eseményről július hetedikén mi is beszámoltunk.

Az elkövetés óta letartóztatásban lévő gyanúsított a nyomozás során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, amelyek – a halmazati szabályokra figyelemmel – akár hét és fél év szabadságvesztéssel is büntethetőek.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A nyomozó ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság ítélje három év börtönbüntetésre, négy év közúti járművezetéstől eltiltásra és három év Magyarország területéről történő kiutasításra.

hirdetés
hirdetés