hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Vádemelés lett a vége

A neten rendelte a kannabisz-magokat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 34 éves szécsényi férfival szemben, aki kétszer is kannabisz-magokat rendelt az interneten, mert az első rendelését (a rendőrség közbelépése folytán) nem kapta meg – írja az Ügyészség.hu.

A férfi 2021 februárjában egy internetes webáruházból 120 euróért rendelt 10 kannabisz-magot. A nevére és címére küldött csomag ugyan beérkezett Magyarországra, azonban azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai zárolták, majd a rendőrség lefoglalta. Mivel nem kapta meg a küldeményt, a férfi márciusban újabb 10 magot rendelt a cégtől, ám a hatóság ismételten közbelépett, így a vásárlás ezúttal sem sikerült.

A 20 magból optimális körülmények között akár 18 db THC-tartalmú kendernövény is nevelhető lett volna. A THC azonban kábítószernek minősül, így a növény termesztése is büntetendő.

Képünk illusztráció (Fotó: Adobe Stock)

Az ügyészség a férfi ellen kábítószer birtoklásának előkészülete miatt emelt vádat, indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki, a kender növény magjait kobozza el, valamint kötelezze a vádlottat a közel 210.000 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés