hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Családi biznisz

Vádat emeltek egy marihuánatermesztő família tagjai ellen

A Siófoki Járási Ügyészség bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal és nővel szemben, akik marihuánát értékesítettek Tabon, Siófokon és vonzáskörzetükben – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

Egy 31 éves férfi, annak élettársa és sógora is kereskedett 2019-től, valamint 2020-tól az ismeretlen forrásból, nagyobb tételben beszerzett kábítószerrel, amit ők porcióztak, csomagoltak és gépkocsival terítettek vevőiknek.

A vádban foglaltak szerint az elsőrendű vádlott és sógora 2020 tavaszán kendernövény termesztésbe is kezdtek, a magokat interneten keresztül, Ausztriából szerezték be, majd az elsőrendű vádlott kertjében ültették el. A 11 tő növényt a rendőrség még azelőtt lefoglalta, hogy leszüretelhették volna.

Fotó: Siófoki Rendőrkapitányság / Magyarország Ügyészsége

A 2020. szeptemberi átfogó rendőrségi akció során az őrizetbe vett négy vádlottól kábítószert, annak használatához és értékesítéséhez kapcsolódó tárgyakat, készpénzt, mobiltelefonokat és gépkocsikat foglaltak le a nyomozó hatóság tagjai.

A kereskedéssel vádolt terheltek vonatkozásában az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén 5 év, 7 év, valamint két elkövetőnél 7 és fél év börtön-, illetve fegyházbüntetések, továbbá valamennyiüknél pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

hirdetés
hirdetés