hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Úgy fest, bevált a füstmentes kategória a Philip Morrisnál

A füstmentes dohánytermékek eladása jelentős mértékben növekedett az elmúlt egy évben a Philip Morrisnál – írja a Világgazdaság.

A Philip Morris 6-7 százalékra emelte éves bevétele várható bővülésének mértékét, s javított a profitcélján is – írja a gazdasági lap a dohányipari cég közlésére hivatkozva. A PMI most már 5,79-5,89 dollár közé várja egy részvényre jutó nettó nyereségét (EPS) éves szinten, ami 12-14 százalékkal múlná felül a tavalyit.

A második negyedévben az amerikai cég bevétele év/év bázison 14 százalékkal, 7,59 milliárd dollárra bővült, ám elmaradt az elemzői konszenzusban szereplő 7,66 milliárdtól – írja a gazdasági lap. A 22 százalékkal, 1,57 dollárra emelkedő korrigált EPS azonban az 1,54 dolláros prognózist is túlszárnyalta.

A Philip Morrisnál a cigaretta értékesítése volumenben 3,2 százalékkal, a füstmentes dohánytermékeké 30 százalékkal nőtt. A cég részvényei tőzsdenyitás előtt 1 százalékkal drágultak – zárta cikkét a Világgazdaság.

Amint arról szerdán beszámoltunk, mind az öt dohányipari részvény jó első félévet zárt, de a Philip Morris részvényeinek értéke nőtt a legnagyobb mértékben. Cikkünket ide kattintva olvashatja el.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
hirdetés