hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Ünnep

Születésnapi szivar készült Heinrich Villiger tiszteletére

A Villiger Cigar helyett a Habanos köszönti Heinrich Villigert, aki tavaly töltötte a 90. születésnapját.

Egy év csúszással, de szeptember végén vagy október elején végre megérkezik a Habanos azon szivarja Ausztriába, Lengyelországba és Németországba, amelyet Heinrich Villiger, a Villiger Cigar Company elnökének 90. születésnapja alkalmából készítettek – írja a Ministry of Cigars.

A szivar egy regionális kiadás lesz, amelyet a Habanos e három országbeli disztribútora, a 5th Avenue terít majd. A Ramon Allones Sir Henry névre hallgató szivarral azért a Habanos emlékezik meg Villiger úrról, mert ő volt a 5th Avenue és az Intertabak nevű cégek társalapítója (előbbi a Habanos exkluzív forgalmazója az említett országokban, utóbbi pedig Svájcban).

Ramon Allones Sir Henry (Fotó: Ministry of Cigars)

A Ramon Allones Sir Henry egy Geniales szivar, egy 5 ⁄₁₀x54-es Toro. A megszokott Ramon Allones szivargyűrű mellé kapott még egyet, amely megemlíti Villigert és a 90. születésnapot is. A szivar 18 szálas dobozokban kerül forgalomba, s 18 ezer dobozzal készül belőle, amelynek túlnyomó többsége Németországba kerül.

Heinrich Villiger 1930. május 30-án született a svájci Menzikenben, majd a svájci dohányipar központjában, Wynentalban nevelkedett. 1950-ben, húszévesen csatlakozott a nagyapja által 1888-ban alapított családi céghez, ahol azóta is tevékenykedik, ő felel a stratégiai menedzsmentért. A 5th Avenue-nek ő az igazgatója, míg az Intertabaknak az alelnöke. 1998-ban a Habanos az Év embere díjjal tüntette ki.

(forrás: Ministry of Cigars)
hirdetés
hirdetés