hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. április. 19., hétfő - Emma.
hirdetés

Fokozatos nyitás

Szerdától tovább tarthatnak nyitva a dohányboltok

Csökken a kijárási tilalom mértéke, ezzel arányosan a nyitvatartási idő pedig nő a kormány keddi bejelentése szerint.

Orbán Viktor kormányfő a Facebook-oldalán kedden délután közzétett videóban azt mondta: „A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk. 2,5 millió honfitársunk beoltva.” Mint mondta, szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások.

A magyar kormány Facebook-oldalán meg is jelentek az új szabályok. E szerint a kijárási tilalom este 10 és reggel 5 óra között lesz érvényes, s az üzletek – így a Nemzeti Dohányboltok is – reggel 5 óra és este fél 10 között tarthatnak majd nyitva. Az üzletekben szerdától tíz négyzetméterenként átlagosan egy vásárló tartózkodhat.

Frissítés (2021. március 7.)

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) hétfőn a kormány honlapján közölte, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe:

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.
  • A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
  • A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra.
hirdetés
hirdetés