hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. november. 28., vasárnap - Stefánia.
hirdetés

Szintlépés

Szabolcsi dohányipari együttműködés: ne kerüljön dohány a feketepiacra

Dohánytermelők, kormányhivatal, NAV és dohányfeldolgozók kötöttek nagyszabású együttműködési megállapodást kedden Nyíregyházán.

Együttműködési megállapodást kötöttek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei dohánytermesztők képviselői, a megyei kormányhivatal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei adó- és vámigazgatósága, valamint a térség dohányfeldolgozó-üzemeinek vezetői. A megállapodást kedden írták alá Nyíregyházán, a megyeházán – írja a Szon.hu.

– Az országos termőterület nyolcvan százaléka megyénkben található, ezért is tartom fontosnak ezt a megállapodást. (…) Gyermekként sok időt töltöttem el a dohánypajtánkban, és rendkívül büszkévé tett, amikor segíthettem szüleimnek a dohányhurkolásban

– mondta Román István megyei kormánymegbízott. Hozzátette, a kormányhivatal sokat segít a gazdáknak a dohánytámogatásokkal kapcsolatos ügyintézésben, illetve az agrárügyi főosztály is szoros kapcsolatot ápol a megyei termelőkkel. – Úgy gondolom, hogy amit meg lehet tenni, azt a megyei kormányhivatal meg is teszi – fogalmazott a kormánymegbízott.

Fotó: Szon.hu

Dr. Kazsuk Attila, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója szerint a termelők dolga évről évre egyre nehezebb, éppen ezért minden tisztelet megérdemelnek a dohánytermesztők.

– A mi szempontunkból a legfontosabb, hogy a dohánytermesztést- és a feldolgozást egy zárt pályán tartsuk, és ne a szürke- vagy a feketegazdaság profitáljon belőle

– fogalmazott Kazsuk Attila. A NAV folyamatosan monitorozni fogja az ágazat szereplőit, de ellenőrzést csak annál tartanak majd, ahol az valóban indokolt. Kazsuk Attila elmondása szerint feleslegesen senkit sem szeretnének „háborgatni”.

Fekete Tibor Mihály, az ULT Magyarország Kft. ügyvezetője szerint az ágazati szereplők közti együttműködés eddig is példaértékű volt, de most újabb szintre léphet.

– Mi is azt szeretnénk, hogy a termelők tisztességes összeget kapjanak a behozott dohányért. Mindezeket figyelembe véve mi is elvárjuk a termelőktől a tisztességes piaci magatartást

– fogalmazott az ügyvezető. Pomázi István, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. igazgatósági tagja is azt emelte ki, hogy az együttműködést megkötők közös célja, hogy dohány ne kerülhessen a feketepiacra.

(forrás: SzabolcsOnline)
hirdetés
hirdetés