hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Fenntarthatóság

Nincs többé PET-palackos Borsodi Sör

A hagyományoknak megfelelően a Borsodi idén szeptemberben is megtartotta fenntarthatósági hónapját.

A Borsodi Sörgyár bemutatta harmadik fenntarthatósági jelentését, ami bepillantást enged abba, hogy miként kezelte a koronavírus - járványt és annak következményeit, valamint milyen lépéseket tesz a fenntartható jövő megteremtése érdekében.

A Borsodi Sörgyár – a Molson Coors vállalatcsoport világszintű céljaival összhangban – 2017-ben vezette be, és 2020-ban is folytatta a 2025-ig előremutató fenntarthatósági stratégiáját, derül ki a vállalat legfrissebb, 2020-as eredményeit összefoglaló fenntarthatósági jelentéséből.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója az elmúlt év kapcsán kiemelte:

„A tavalyi év minden kihívásával együtt bebizonyította, hogy a Borsodi Sörgyár csapata nagyon erős értékalapú vállalatot alkot, képesek összefogni, és a működőképességünk fenntartásán túl még többet nyújtani a céljaink elérése érdekében, még rendkívüli körülmények között is. Emellett továbbra is szem előtt tartjuk nemcsak a Borsodi Sörgyár, hanem a környezetünk jövőjét is, ennek megfelelően idén ősztől megszüntettük a Borsodi Világos PET palackos kiszerelésének gyártását és forgalmazását.”

A Borsodi Sörgyár 2020-ban is csökkentette a bőcsi üzem környezeti lábnyomát, megtartva a korábban elért, gyártásból származó zéró hulladékkibocsátást, emellett csökkentve a víz és hőenergiafelhasználást.

Mindemellett a vállalat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a kiegyensúlyozottan magas minőségű sör előállításra. Ennek elismeréseként 2020-ban a Borsodi Sörgyár IFS Nemzetközi Élelmiszer Standard Tanúsítványt szerzett, melyet 97,3%-os, magas minősítéssel kapott meg a vállalat. Ez szavatolja a sörgyár minőségirányítási és élelmiszer-biztonsági irányítási rendszereinek lehető legmagasabb szintű működését.

A 2020-as évben a visszaeső sörpiac ellenére, a megfelelő intézkedések időben történő bevezetése eredményeként a Borsodi Sörgyárnak egyetlen dolgozóját sem kellett elbocsátania, és sikerült egyben tartani a korábbi és jövőbeni sikereket biztosító csapatot.

A sörgyár életében immáron hagyományosnak mondható, idén is megrendezett fenntarthatósági hónap kapcsán Besze Ágnes, a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta:

„Örömteli volt, hogy a fenntarthatósági hónapunkat idén ismét személyesen, közösen tudtuk megtartani, ennek megfelelően számos programmal készültünk. Egyebek között a Magyar Élelmiszerbankkal közösen figyelemfelhívó előadást szerveztünk az ételpazarlásról, újra közös önkéntes főzéssel segítettünk a Bőcs környékén élő rászoruló családokon, valamint kollégáink összefogásával és áldozatos munkájával mintegy 1,5 millió forint értékben újítottunk meg közösségi tereket Bőcs polgárai számára. Összességében azt gondolom, büszkék lehetünk az elmúlt időszakra, a fenntarthatóság és a közösség ápolása érdekében tett összefogásunkra. Ezt az időszakot értékelve, büszkén osztjuk meg a 2020-as fenntarthatósági jelentésünket is.”

A vállalat mindig is kiemelt figyelmet fordított a felelős alkoholfogyasztás fontosságának hangsúlyozására. Szeptember 18-án, a Miskolci Mobilitási Hét keretében a „Hangolj a biztonságra” napon a Borsodi Sörgyár egy edukációs programmal várta a fogyasztókat a témában: a felnőtt érdeklődők egy kvíz kitöltésével tesztelhették tudásukat az alkohol hatásaival és a felelős fogyasztással kapcsolatosan, valamint egy „részeg” szemüveg segítségével, gokart pályán tapasztalhatták meg, hogyan változik meg a látásuk és a reakcióidejük alkohol fogyasztás esetén.

A Borsodi Sörgyár önkéntes napján, szeptember 24-én a sörgyár dolgozói közösségi teret újítottak meg Bőcs polgárai számára mintegy 1,5 millió forint értékben. A gyár közelében található park, a mellette elhelyezkedő teniszpálya is megújult, kukákat helyeztek ki, valamint tűzrakó helyeket alakítottak ki a közösségi élmények támogatása érdekében.

(forrás: Store Insider)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés