hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

„Mindent meg kell tenni, hogy a gazdálkodók közt ne alakuljon ki digitális szakadék”

Magyarországon a precíziós gazdálkodást elsősorban a 40 évnél fiatalabb, felsőfokú végzettséggel rendelkező gazdálkodók alkalmazzák, így a precíziós technológiák sikere részben a generációváltás sikerétől is függ – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Feldman Zsolt a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia megnyitóbeszédében hozzátette: mindent meg kell tenni annak érdekében is, hogy a gazdálkodók között – gazdálkodói mérettől és ágazattól függetlenül – ne alakulhasson ki digitális szakadék. Ezért hirdettek 100 milliárd forint keretösszeggel egy olyan pályázati lehetőséget, amely a mezőgazdasági termelés számára precíziós gazdálkodás technológiai beszerzését támogatja.

Az államtitkár szerint a precíziós és a digitális technológia alkalmazása olyan célok eléréséhez ad eszközöket, mint például a jövedelmező és eredményes termelés, a piaci versenyben való sikeres részvétel, összhang teremtése a gazdálkodás és a természeti környezet között, az erőforrások, különösen a termőföld fenntartható hasznosítása.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára beszél a baromfi fogyasztásának ösztönzése érdekében induló kampány beharangozó sajtótájékoztatóján a budapesti Normafa Rendezvényházban 2021. július 14-én (Máthé Zoltán / MTI)

Feldman Zsolt közölte, a kormány összehangolt munkát folytat, hogy a digitalizáció a teljes agráriumban, a teljes élelmiszeriparban elterjedjen. Példaként említette, hogy 2019-ben külön digitális stratégiája is született az agráriumnak, szinte elsőként Európában és készül az élelmiszeriparé is.

Idén 26 ország 116 előadójának részvételével július 19-22. között rendezik meg Budapesten a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát (ECPA). Magyarország először kapta meg az ECPA rendezési jogát.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés