hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Értéknövekedés

Jó első félévet zártak a dohányipari részvények

A dohányipari részvények közül a Philip Morris részvényeinek értéke nőtt leginkább – írja a TobaccoJournal.com a német Die Tabakzeitungra hivatkozva.

Az öt dohányipari részvényindexből (Altria, PMI, BAT, Imperial Brands, Vector Group) kettő a 13 százalékos növekedésben meghatározott MSCI World indexet is meghaladó mértékben növelte értékét 2021. január elseje és június 30-a között. Az Altria részvényei 14, a Philip Morris International (PMI) részvényei pedig 18,6 százalékkal érnek többet, mint az év elején.

Fotó: 3844328 / Pixabay

A Die Tabakzeitung beszámolója szerint a befektetőknek el kell gondolkodniuk azon, hogy mennyire gondolják fenntarthatónak, hogy a legtöbb tőzsdén lévő dohánycég fokozatosan felhagy a jövőben a klasszikus dohánytermékek gyártásával. Igaz, a legtöbb cég bevételeinek több mint 90 százaléka származik a hagyományos dohánytermékek eladásából.

A Die Tabakzeitung megjegyezte, hogy a dohányzók számának csökkenése, az egyre szigorúbb szabályozások, a reklámozási tilalmak és más korlátozások ellenére is jól teljesít a dohánybiznisz.

(forrás: TobaccoJournal)
hirdetés
hirdetés