hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Begyűjtés

Jakartában eltüntetik a cigireklámokat

Megkezdték a cigarettareklámok eltávolítását Indonézia fővárosában egy új szabályozás miatt.

Szeptember 13-a óta a jakartai közrendért felelős hivatal (Satpol PP) kollégái bejelentés nélküli ellenőrzéseket hajtanak végre az indonéz főváros bevásárlóközpontjaiban, hogy ellenőrizzék a jakartai kormányzó cigarettareklámozást betiltó rendeletének betartását – írja a The Jakarta Post híradása nyomán a Tobacco Reporter. A kelet-jakartai Satpol PP vezetője, Budhy Novian elárulta a lapnak, hogy csapata két hét alatt összesen 22 cigarettareklámot gyűjtött össze közterületekről.

Dohánykereskedő Jakartában (Tempo.co)

Anies Baswedan jakartai kormányzó rendelete betiltotta a közterületi cigarettareklámokat az indonéz fővárosban. Emellett a kormányzó arra kérte a magánépületek tulajdonosait, gondoskodjanak arról, hogy az ingatlanjaikon se szerepeljenek dohányipari reklámok. A Tempo.co beszámolója szerint egyelőre nem szankcionálják a cigarettareklámokat kihelyező kereskedőket, de a közeljövőben előfordulhat, hogy a tovább szabálytalankodóknak bírságot kell majd fizetniük.

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés