hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Sokan bezárhatnak

Hollandiában teljesen betiltják a szivarszobákat

Még a dohányárusítással foglalkozó üzletek sem üzemeltethetnek dohányzó társalgókat január elsejétől.

2022. január elsejétől betiltják a beltéri dohányzó társalgókat Hollandiában – írja a Ministry of Cigars. A portál megjegyzi, hogy a hotelekben, éttermekben és bárokban működő szivarszobákat már korábban betiltották a nyugat-európai országban, de a mostani ügyvivő kormány úgy döntött, hogy minden beltéri dohányzó további működését megtiltja. Így teljesen füstmentessé válnak a kulturális, sport, oktatási és kormányzati épületek.

Ez viszont egyúttal azt is jelenti, hogy Hollandia kevés, szivarszobával is rendelkező, dohányárusítással foglalkozó helyein sem lehet majd pöfékelni a jövőben. A Ministry of Cigars közölt egy listát is azokról a minőségi termékek és kiszolgálás jellemezte üzletekről, amelyeknek be kell zárniuk a szivarszobáikat.

Az amszterdami Van Lookeren szivarszobája (Ministry of Cigars)

A portál megjegyezte, az új szabályozás újabb szeg a koronavírus-járvány miatt amúgy is sok gonddal küzdő dohányárusítással foglalkozók koporsójába. Tavaly vezették be, hogy az utcáról nem szabad látni a dohánytermékeket, ezért Hollandiában is le kellett matricázni a dohányboltok ablakait. Sokan ezt nem vállalták, inkább bezártak. „A dohányzó társalgók bezárása miatt újabb kereskedők dobhatják be a törölközőt” – jegyezte meg a Ministry of Cigars, amely hozzátette, a szivarszobákban már az amúgy is dohányzók társalognak, így szerintük a lépés kontraproduktív.

(forrás: Ministry of Cigars)
hirdetés
hirdetés