hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. november. 28., vasárnap - Stefánia.
hirdetés

Ne aludjunk el hamarabb, mint a cigaretta!

Gyakran okoznak tüzet a rosszul eloltott cigicsikkek

Hajdú-Bihar megyében a lakástüzek negyedik leggyakoribb keletkezési oka a dohányzás.

Többéves tapasztalat alapján kijelenthető, hogy a szabadtéri tüzek és a kukatüzek döntő többségét rosszul eloltott cigarettacsikkek okozzák – mondta a Hajdú Online-nak Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– Az elmúlt öt évben tizenegy alkalommal bizonyosodott be, hogy a lakástüzet a dohányzás okozta, és sok más esetben is emiatt keletkezik lakástűz, csak nem terjed tovább, vagy a ház lakója nem sérül meg, így tűzvizsgálati eljárás sem indul

– fogalmazott a Hajdú-Bihar megyei portálnak a szóvivő. Papp-Kunkli Nóra hozzátette, 2021-ben már ketten hunytak el a megyében dohányzásból kialakult lakástűzben. Általában ezekben az esetekben a cigaretta parazsa ruhaneműt gyújt meg, majd annak mérgező füstje válik végzetessé.

Képünk illusztráció (Fotó: Adobe Stock)

A lakástüzek negyedik leggyakoribb keletkezési oka a dohányzás, megelőzve a fűtéssel összefüggésben kialakuló tűzeseteket. A katasztrófavédelem ezért azt javasolja, ne dohányozzunk ágyban, s pláne ne aludjunk el hamarabb, mint a cigaretta. Egy rosszul eloltott, majd eldobott cigarettacsikk pedig nemcsak a saját, hanem mások életét is tönkreteheti.

(forrás: HajdúOnline)
hirdetés
hirdetés