hirdetés
2017. július. 27., csütörtök - Olga, Liliána.
hirdetés

Füves cigit dobnak piacra Svájcban

A svájci start-up, a Koch&Gsell július közepétől forgalmazza Heimat (Haza) névre keresztelt új, kender és dohány keverékét tartalmazó cigarettáját, írja a Blikk.ch cikke alapján a 444.hu.

A cég alapítója és üzletvezetője, Roger Koch szerint a Heimat a világon egyedülálló a maga nemében. Egy doboz kendercigaretta összesen négy gramm kendert tartalmaz, így Koch elmondása szerint rágyújtáskor azonnal megérezhető a kannabisz félreérthetetlen illata. 

Fotó: Koch&Gsell
Fotó: Koch&Gsell

Koch külön kihangsúlyozta, hogy a termék "tiszta svájci dohány" és "természetes kannabisz" keveréke, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. A svájci kendercigarettába ún. CBD-kendert töltenek, vagyis olyat, amely elenyésző mennyiségben, 1 százaléknál kisebb arányban tartalmazza a kannabisz pszichoaktív hatóanyagát, a THC-t, viszont nagy mennyiségben van benne cannabidiol (CBD), a kannabisz orvosilag értékes hatóanyaga. Vagyis ettől a cigitől nem nagyon fog betépni senki, de remekül használható fájdalomcsillapításra, illetve étvágygerjesztésre, ami a marihuánafogyasztás egyik kifejezetten kedvező mellékhatása a rákos betegeknél.

A Heimat doboza 19,90 svájci frankba, ~5600 forintba kerül majd - ez nagyjából duplája egy doboz cigaretta árának Svájcban.

(forrás: 444)
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás