hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Dohánytermelés

A Dofer Zrt. is megkezdte a 2021-es Virginia-felvásárlást

A Dofer Dohányfermentáló Zrt. megkezdte a Virginia típusú dohány átvételét a nyíregyházi telephelyén.

Az idei Virginia-felvásárlás 2021. augusztus 25-én kezdődött a Dofer nyíregyházi telephelyén – írta Neményi Zsolt a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (MADOSZ) honlapján publikált közleményben.

Fotó: Madosz.hu

Augusztus 26-i közleményében Pomázi István, a Dofer vezérigazgatója azt írta, augusztus 23-án megtartották a hagyományos Virginia-mintacsomó értekezletüket. Mint írta, a Dofer és a Continental Dohányipari Zrt. szakemberei tájékozódtak egyebek között az évjárat sajátosságairól, a betakarítási munkák állásáról, a növényegészségügyi helyzetről, a termés várható mennyiségéről és minőségéről.

„A dohánytermelő körzetek mindegyikében két hét csúszásban vannak a munkák a kedvezőtlen időjárás következtében. A megfelelő munkaerő hiánya sok helyen probléma. A növényegészségügyi helyzet egyre nehezebben kezelhető a növényvédőszerek csekély választéka miatt. A problémák ellenére – hosszú, fagymentes ősz esetén – jó termés várható”

– írta Pomázi István.

A Doferhez képest egy nappal korábban, augusztus 24-én az ULT Magyarország Kft. is megkezdte a Virginia-felvásárlást, közlésük szerint a szokásosnál egy hónappal korábban.

(forrás: MADOSZ)
hirdetés
hirdetés