hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

25%-kal kevesebb burley termett 2020-ban, mint várták

Az ULT Magyarország Kft. terméskiesése 200 tonnára rúgott a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

„Tájékoztatjuk, hogy február 12-én befejeztük a 2020. évi burley dohányok felvásárlását. Az ULT Magyarország Kft minden értékesítésre felkínált burley dohányt átvett a szerződött termelőitől az érvényben lévő termesztési és értékesítési szerződésünk alapján” – írta a burley dohánytermelőknek írott levelében Fekete Tibor, az ULT Magyarország Kft. agronómiai igazgatója.

„Sajnos a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a felvásárolt burley mennyiség is jóval kevesebb, mint a leszerződött. A terméskiesésünk közel 200 tonna, ami 25%-kal elmarad a tervezettől”

– áll Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (MADOSZ) által közzétett levélben. Fekete Tobor szerint a minőség egy átlagos évjáratnak megfelelően alakult. A felvásárlás során kevesebb nedves dohányt szűrtek ki, ami nagyban segíti a felvásárolt készletek tárolhatóságát. Mint írta, ezen a területen folyamatosan javulnak.

„Elismerve az idei év nehéz időjárási és foglalkoztatási körülményeit, a burley esetében is a termelőink számára kedvezőbb feltételekre módosítottuk a 2020. évi felárfizetési rendszerünket. Az új felárszámítási feltételekről minden szerződött termelőnket levélben értesítettünk. A felárat február végéig fizetjük” – írta Fekete Tibor, aki a cég nevében megköszönte a burley dohánytermelőik egész éves munkáját.

(forrás: MADOSZ)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés