hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Alcome

Szervezet alakult a csikkek összeszedésére Franciaországban

A csikkgyűjtés felügyelete, valamint a költségeket fedező összegek dohányipari cégektől való begyűjtése lesz a szervezet feladata.

Az eldobott cigarettacsikkek számának visszaszorítására hoztak létre egy Alcome nevű szervezetet francia dohányipari cégek – írja a Tobacco Journal International a The Connexion nyomán. A szervezet célja, hogy évente negyven százalékkal csökkentsék ezt a számot az előző évihez képest.

A francia kormány már korábban bejelentette, hogy a műanyagszennyezést, valamint kemikáliák termőföldbe jutását eredményező eldobott csikkekkel kapcsolatos költségeket az országban működő dohányipari cégeknek kell kifizetniük. Ennek gyakorlatba ültetését is az Alcome végzi majd, amely begyűjti majd a pénzeket a dohányipari cégektől, valamint felügyelik is a csikkek összegyűjtési munkálatait.

Fotó: Filmbetrachter / Pixabay

„Az összegyűjtött csikkeket pedig elégetjük majd, mert szerintünk ez a legjobb megoldás”

– fogalmazott az Alcome szóvivőnője, Sofia Fardjallah, aki szerint a cigarettaárakat nem érinti majd az, hogy a csikkek eltakarításának költségeit a dohányipari cégekre hárítja a francia kormány. Elárulta azt is, a fogyasztói tudatosságot is szeretnék majd növelni figyelemfelhívó kampányokkal, hogy a dohányosok tudjanak arról, mit eredményez, ha eldobják a csikkeiket.

(forrás: TobaccoJournal)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés