hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Késsel fenyegetőzött a trafikrabló

Öt év fegyház egy budai trafik kirablásáért

A Budai Központi Kerületi Bíróság öt év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélt első fokon egy férfit, akit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádol az ügyészség – írja a Bíróság.hu. Mindkét fél fellebbezett.

A november 3-i ítélet szerint a terhelt 2021. január 14-én bement egy XII. kerületi dohányboltba, ahol egy nagy méretű konyhakéssel fenyegetőzve a napi bevételt követelte az eladótól. A sértett a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzt kirakta a pultra, amit a vádlott elkezdett a zsebeibe pakolni, miközben az eladót a mobiltelefonja és telefontöltője átadására szólította fel. Mivel időközben egy vásárló érkezett a boltba, a vádlott a készpénz egy részét és a mobiltelefont hátrahagyva elmenekült a helyszínről, de így is magával vitt 220.000 forintot – közölte a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya.

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosbító körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlott a terhére rótt cselekményt ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Szintén súlyosbító körülmény volt, hogy a rablás módja a sértettben nagy lelki megrázkódtatást okozott. Enyhítő körülményként értékelték a terhelt büntetlen előéletét, illetve azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Képünk illusztráció (Fotó: Adobe Stock)

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

(forrás: birosag.hu)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés