hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Letartóztatás

Késsel rabolt ki egy velencei trafikot

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. augusztus 2-án késsel akart kirabolni egy velencei dohányboltot – írja az Ügyészség.hu.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított délelőtt az általa naponta látogatott dohányboltba egy 9 cm pengehosszúságú, tőrszerű ún. „félfogazott” pengéjű késsel a kezében jelent meg, és az őt személyesen ismerő eladót a kasszában lévő készpénz átadására szólította fel.

Egy, a dohányboltba időközben belépő férfi megpróbálta a gyanúsítottat az üzletből kirángatni, azonban mivel nem járt sikerrel, segítségért kiáltott. A helyszínre érkező két férfival a terheltet az üzletből kilökdösték, majd megkísérelték a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatni, azonban a terhelt kitépte magát a szorításukból, a kerékpárjával a helyszínről elmenekült, a kést pedig távolabbra érve eldobta. A cselekmény elkövetésekor a dohánybolt pénztárában 1.650.000 forint volt.

A gyanúsított esetében alaposan lehet tartani a bűnismétléstől, valamint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés –, a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amely döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

A rendőrség videója:

hirdetés
hirdetés