hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Vádemelés

Kereskedői lánc tagjaiként árulták a csempészcigit

Egy ukrán–magyar férfi és társai ellen emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. Vevőiknek is felelniük kell.

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntette miatt vádat emelt egy ukrán–magyar férfival és társaival szemben, akik a vád szerint egy kereskedői lánc tagjaiként összesen közel 30 millió forint értékű magyar zárjegy nélküli, külföldi cigaretta illegális értékesítésében vettek részt – írja az Ügyészség.hu.

A vádirat szerint az ukrán–magyar férfi és társa 2020 tavaszán Kecskeméten használt kisteherautót vásárolt azért, hogy a csomagtérben nem gyárilag kialakított rejtekhelyen magyar zárjegy nélküli cigarettát szállítsanak. A vádlottak nem akarták a nevükre íratni, ezért egy nőismerősüket kérték meg arra, hogy az autó színleg a nevére kerülhessen.

A két férfi 2020 nyarán közel 18 ezer doboz adózatlan cigarettát szerzett be, amit harmadik társuknak, egy nagykőrösi férfinak továbbértékesítési célból eladtak. A NAV nyomozói az átalakított kisteherautót a csomagterében elrejtett, több mint 28 millió forint értékű zárjegy nélküli dohánnyal 2020. június 25-én a nagykőrösi kereskedő külterületi ingatlanán tartott akció során megtalálták és lefoglalták. Hármójukon kívül két vevőnek is felelnie kell, akik a nagykőrösi kereskedőtől további összesen 3 ezer doboz adózatlan dohányt szereztek meg.

Az ügyészség a férfiakat orgazdaság bűntettével vádolja, míg a kisteherautót fondorlatosan megszerző két férfinak közokirat-hamisítás bűntette miatt is felelnie kell. Az ügyészség a kereskedőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá a cigaretta mellett az autó elkobzását is indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés
hirdetés